Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama


Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

Share
 

 Kamen u bubregu i/ili u mokraćnom mjehuru

Go down 
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Kamen u bubregu i/ili u mokraćnom mjehuru  Empty
PostajNaslov: Kamen u bubregu i/ili u mokraćnom mjehuru    Kamen u bubregu i/ili u mokraćnom mjehuru  I_icon_minitime7/23/2010, 17:54

Kamen u bubregu i/ili u mokraćnom mjehuru je vrlo teška bolest. Zbog nje se javljaju neizdrživi bolovi u slabinama, koji se šire prema donjem dijelu. Bolesnik često mokri, a mokrenje je bolno. Ponekad mokraća postaje crvena od krvi.
Bolesnik se mora obratiti za pomoć urologu. U hrani izbjegavati one soli od kojih je kamen u bubregu nastao, a to se može utvrditi kemijskom analizom izbačenog kamena. Bolesnik mora piti velike količine tekućine u obliku raznih čajeva. Sastav čaja će odrediti liječnik urolog.

Čajne mješavine

Preporučuju se ove mješavine raznog ljekovitog bilja (odaberite onu koja vam najviše paše):
1. Po 30 grama sitnice (kilavice), korijena selena i zečjeg trna (gladiša) i 10 grama klekinja (borovica). Sve dobro usitniti i pomiješati, potopiti u litru vode, ostaviti cijelu noć da se ekstrahira, pa idućeg dana ujutro zagrijati do vrenja i kuhati 2 do 3 minute. Kada se ohladi, procijediti i piti u toku dana umjesto vode. Bolje je piti nezaslađen čaj, ali ako netko ne može piti gorak čaj, može ga i zasladiti medom ili nekim kiselim voćnim sokom (sirupom); no tada ga valja piti poslije jela i između obroka. Čaj piti 3 dana za redom, zatim načiniti pauzu od jednog dana i opet nastaviti na isti način. Kao i u slučaju mnogih drugih bolesti, i ovdje je vrlo važno tijekom terapije povremeno kontrolirati mokraću kako bi se mogao utvrditi rezultat izliječenja te da bi se mogla odrediti pravilna terapija.
2. Po 30 grama brezovih pupoljaka, sitnice (kilavice), plodova (sjemena) peršina i 10 grama ruse (rosopasa); kao broj 1.
3. Po 40 grama brezovih pupoljaka i ruse (rosopasa) i po 10 grama kantariona (gospine trave) i majčine dušice; kao broj 1.
4. Po 20 grama korijena zečjeg trna (gladiša) i sladića, plodova divlje ruže (šipka) i kleke ili venje (borovica) i po 10 grama lista crne ribizle i kopitnjaka (korijena); kao broj 1.
5. Po 25 grama plodova (sjemena) kima, komorača, mrkve (karotne) i celera; sve plodove u stupi dobro stući, jer se ljekoviti sastojci nalaze u unutrašnjosti tih plodova; kao broj 1.
6. Po 25 grama korijena selena, peršina, celera i sladića; kao broj 1.
7. Po 30 grama brezovih pupoljaka, slatkog korijena (sladića) i lišća vinove loze (crvenog) i 10 grama kopitnjaka; kao broj 1.
8. Po 30 grama dobričice, ružmarina i medvjeđeg grožđa (medvetke) i 10 grama sitnice (kilavice); kao broj 1.
9. Po 25 grama korijena zečjeg trna (gladiša), sladića i pirevine i 25 grama trave daninoća; kao broj 1.
10. Po 20 grama brezovih pupoljaka, rastavića (preslice), lista kruške, bršljana i ružmarina; kao broj 1.
11. Po 20 grama šipka, iđirota, lista koprive i cvijeta zove (bazge) i lipe; kao broj 1.
12. Po 15 grama korijena maslačka, selena, zečjeg trna (gladiša) i sladića i po 10 grama rusomače, klekinja (borovica), borovih pupoljaka i plodova peršina; kao broj 1.
13. Po 50 grama rastavića (preslice), po 15 grama troskota, šipka i žutilice i 5 grama anisa; kao broj 1.
14. Po 25 grama korijena zečjeg trna (gladiša) i selena, šipka i klekinja (borovica); kao broj 1.
15. Po 25 grama vranilovke (mravinca), majčine dušice, kantariona (gospine trave) i ruse (rosopasa); kao broj 1.
16. Po 50 grama lanenog sjemena, po 10 grama korijena zečjeg trna (gladiša), pirevine, broća i sladića i 10 grama gorocvijeta; kao broj 1.
17. Po 40 grama borovih pupoljaka i po 15 grama steže, rutvice, ruse (rosopasa) i pirevine; kao broj 1.
18. Po 20 grama rastavića (preslice) i troskota, lista ružmarina, plodova kleke ili venje (borovice) i trave žutilice; kao broj 1.
19. Po 30 grama plodova celera, peršina i selena i 10 grama brezovih pupoljaka; sve dobro usitniti, pomiješati i upotrijebiti kao broj 1.
20. Po 30 grama šipka i plodova selena i celera i 10 grama ruse (rosopasa); kao broj 1.
21. Po 25 grama ruse (rosopasa), svile od kukuruza, peteljki od višanja i sitnice (kilavice); kao broj 1.
22. Po 50 grama rizoma kostrike (veprinca) i celera nastrugati na ribež i jesti jednom dnevno kao salatu.
23. Po 60 grama lista bijelog jasena, 20 grama cvijeta suručice i 10 grama lista breze i medvjeđeg grožđa (medvetke); kao broj 1.
24. Po 40 grama vrijeska (Erica) i brezovih pupoljaka i po 10 grama korijena selena i zečjeg trna (gladiša); kao broj 1.
25. Po 25 grama plodova ljoskavca (pogančeve trave) (Physalis), zove (bazge), kleke (borovica), selena i celera dobro istucati i upotrijebiti kao broj 1.
26. Po 80 grama trave lišajivice (zečje lobode) i po 10 grama plodova ljoskavca (pogančeve trave) i kima dobro usitniti i upotrijebiti kao broj 1. Prije upotrebe dodati malo limunova soka i meda.
27. Po 70 grama trave ruse (rosopasa) i po 10 grama cvijeta kantariona (gospine trave) i trave sitnice (kilavice) i dobričice; kao broj 1.
28. Tri puta dnevno po 1 gram korijena broća u prahu piti 7 dana u oblatni ili pomiješan s medom. Taj je lijek stoljećima upotrebljavan za "razbijanje" kamenca u bubrezima.
29. Po 25 grama korijena odoljena trave od srdobolje i zukve (site) i kore od bijele topole; 3 žlice mješavine kuhati 5 minuta u pola litre vode, ostaviti 3 sata i popiti u 3 doze prije jela (smetnje, grčevi u mjehuru).
30. Po 25 grama lista koprive i medvjeđeg grožđa (medvetke), rizoma vodene perunike i trave troskota; kao broj 29 (kada se pojavi krv u mokraći).
31. Po 20 grama plućnjaka i krasuljka (tratinčice) i 60 grama rizoma trave od srdobolje; kao broj 29 (krv u mokraći).
32. Po 10 grama plodova ljoskavca (pogančeve trave) sitno istucati, popariti sa 150 grama kipuće vode, poslije 2 sata ocijediti i popiti u 3 doze u toku dana prije jela (protiv uratnog kamenca).
33. Po 40 grama lista breze i rastavića (preslice) i 20 grama imele; 3 žlice mješavine popariti s pola litre kipuće vode i poslije 4 sata ocijediti i popiti u 3 doze prije jela (upala bubrega i povišen tlak).
34. Po 30 grama lista breze i isto toliko pupoljaka i po 20 grama imele i češnjaka; kao broj 33 (upala bubrega i povišen tlak)

.izvor

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Kamen u bubregu i/ili u mokraćnom mjehuru  Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
 
Kamen u bubregu i/ili u mokraćnom mjehuru
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Relax forum :: Planet Zemlja :: Svijet bilja :: Ljekovitost bilja i fitoterapija-
Forum(o)Bir: