Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama


Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

Share
 

 Salate

Go down 
Autor/icaPoruka
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Salate   Salate I_icon_minitime11/22/2008, 19:11

Proljetna salata

Sastojci za 6 do 8 osoba
300 g tikvica srednje veličine
150 g mrkve
200 g okrugle, sočne rajčice
2 mlada luka
100 g Kukuruza šećerca Podravka
Za salatni preljev:
100 ml vode
1 žlica octa
2 žlice ulja
2 žličice Vegeta Twist salata


Priprema

1. Operite, osušite i naribajte tikvice i mrkvu na tanke rezance, a rajčicu narežite na kriške. Luk narežite na tanke kolutiće i razdvojite ih na prstenove.
2. Na tanjur u krug složite redom tikvice, mrkvu i rajčicu, a prstenove luka izmiješajte s kukuruzom i stavite u sredinu tanjura.
3. Pomiješajte Vegetu Twist salata s vodom i octom te ostavite neka odstoji oko 15 minuta. Zatim umiješajte ulje i preljev (dressing) prelijte preko salate neposredno prije posluživanja.

Posluživanje

Proljetnu salatu možete poslužiti kao samostalni obrok ili kao dodatak uz glavno jelo.
Savjet

Salatni preljev možete pripremiti i s maslinovim uljem.
[Vrh] Go down
sime
Totalno relaxiran
sime

Male
Scorpio Pig
Broj postova : 1314
Godine : 48
Lokacija : australia
Datum registracije : 06.09.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Salate   Salate I_icon_minitime11/21/2009, 13:09

AJVAR
10 kg. crvenih mesnatih
paprika, 3 kg plavog paradajza, soli,esencije, ljute papričice po ukusu,300
gr. zejtina.
Paprike,plavi paradajz i papričice ispeći,oljuštiti i ostaviti u đevđiru da
se ocedi. Sutradan samleti na mašini za meso i u šerpi sa uljem kuvati ajvar.
Dodati soli i esenciju po ukusu na kraju. Sipati u tople tegle i ostaviti u
rerni da se zapeče. Sutradan povezati tegle. Ako ne volite plavi paradajz nemojte
ga stavljati.
[Vrh] Go down
http://eseth.net/forum/
sime
Totalno relaxiran
sime

Male
Scorpio Pig
Broj postova : 1314
Godine : 48
Lokacija : australia
Datum registracije : 06.09.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime11/21/2009, 13:10

LJUTENICA
5 kg.paradajza ispeći u
rerni ohladiti i oljuštiti.
Staviti u šerpu u kojoj će se kuvati. U to dodati

100-150 gr. ulja, 1 šoljicu šećera, oko 100 gr.
sirćeta po ukusu, soli po ukusu.Kuvati
na šporetu
i posle 10 min. dodati oko 1 kg pečenih,oljuštenih
i iseckanih ljutih
papričica
( i količina papričica ide
prema ukusu tj. koliko volite ljuto, mada ljutenica
ide veoma ljuta). Dodati manju glavicu belog luka
sitno seckanog i vezu peršuna.
Sve to kuvati do
gustine kakvu želite.
Ja volim da je malo gušća.
Ako je potrebno još dodati soli i sirćeta.
Na kraju
dodati 1 konzervans. Sipati u tople tegle.
Ostaviti u rerni do sutra dan. Sutra tegle zatvoriti
[Vrh] Go down
http://eseth.net/forum/
sime
Totalno relaxiran
sime

Male
Scorpio Pig
Broj postova : 1314
Godine : 48
Lokacija : australia
Datum registracije : 06.09.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime11/21/2009, 13:10

SALATA OD KUKURUZA

Potrebno je: 500 gr. kukuruza šećerca, 1 baren veći krompir,150 gr. šunke, 50
gr. proprženog susama,
1 pavlaka i 100 gr. majoneza.
Krompir obariti kao i kukuruz.U činiju staviti kukuruz, rendan ili na kockice
sečen krompir, seckanu šunku pola prepečenog susama ,pavlaku i majonez. Sve
izmešati i odozgo posuti sa ostatkom susama. Salatu ohladiti.
[Vrh] Go down
http://eseth.net/forum/
sime
Totalno relaxiran
sime

Male
Scorpio Pig
Broj postova : 1314
Godine : 48
Lokacija : australia
Datum registracije : 06.09.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime11/21/2009, 13:11

MEDITERANSKA SALATA

Patlidžan oljuštiti i iseći na kolutove. Posoliti ga i ostaviti da odstoji,

ocediti i
svaki kolut uvaljati u brašno i ispeći na ulju. Vaditi i staviti
na papirnatu salvetu da upije višak ulja.
Crvenu papriku ispeći i
oljuštiti i očistiti od semena. Crveni paradajz
iseći na kolutove.
Zatim pripremiti preliv - marinadu od sitno seckanog belog luka,
seckanog
peršuna i maslinovog ulja i soli po ukusu.
U ciniju redjati: red paprike, kolutovi patlidžna, pa kolutovi paradajza
i preliti sa marinadom i tako redom, dok se ne utrosi materijal.
Na kraju redjati paprikue, posuti odozgo sa susamom.
[Vrh] Go down
http://eseth.net/forum/
sime
Totalno relaxiran
sime

Male
Scorpio Pig
Broj postova : 1314
Godine : 48
Lokacija : australia
Datum registracije : 06.09.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime11/21/2009, 13:11

SALATA OD LIGNJI

500 gr. lignji očistiti,oprati i skuvati u slanoj vodi sa listom lorbera i malo
sirćeta.
Posebno skuvati 500 gr. oljuštenog krompira.
I lignje i krompir ocediti, iseckati, pa u njih dodati 1 veću ili 2 manje seckane
glavice crnog luka.
Zaćiniti solju, biberom, sokom od limuna i maslinovim uljem.
[Vrh] Go down
http://eseth.net/forum/
sime
Totalno relaxiran
sime

Male
Scorpio Pig
Broj postova : 1314
Godine : 48
Lokacija : australia
Datum registracije : 06.09.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime12/27/2009, 05:20

MEKSIČKA SALATA
Potrebno je: Crveni
pasulj 250 gr.Kukuruz šećerac 250 gr.1 struk praziluka ili jedan manji
crni luk,2 čena belog luka, 2 kom. Pečene paprike, 1 svež krastavac ili
3 kom. kiselih, maslinovo ulje, so, biber, peršun,sok od limuna ili jabukovo
sirće i seckana dimljena losos pastrmka, količina po želji, ili ocedjena
konzerva komada tunjevine, ili seckano bareno belo meso.Malo ljute papričice
ko voli.
Luk, papriku i krastavac iseckati, sve pomešati, posoliti i začiniti pa
dodati pastrmku, tunjevinu ili belo meso.Blago promešati i ostaviti da
se ohladi.
[Vrh] Go down
http://eseth.net/forum/
sime
Totalno relaxiran
sime

Male
Scorpio Pig
Broj postova : 1314
Godine : 48
Lokacija : australia
Datum registracije : 06.09.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime12/27/2009, 05:21

GRČKA SALATA


Potrebno je: crni luk, paradajz, krastavac, sveža paprika, masline, feta sir,

so, maslinovo ulje, origano.

Paradajz iseći na kriške, oljušten krastavac na kolutove, svežu papriku
i luk na kolutove, posoliti, promešati, preliti sa malo maslinovog
ulja,
dodati isečen feta sir na kriške i posuti origanom
[Vrh] Go down
http://eseth.net/forum/
sime
Totalno relaxiran
sime

Male
Scorpio Pig
Broj postova : 1314
Godine : 48
Lokacija : australia
Datum registracije : 06.09.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime12/27/2009, 05:22

SALATA OD CELERA I PILETINE

1 srednji celer, 1 bareno belo meso, 2 tvrdo kuvana jaja,
1 pavlaka,100 gr,majoneza, seckani orasi ili celi bademi 1 šaka,
malo bibera, soli po ukusu i seckan peršun.
Belo meso iseckati, celer izrendati, jaje iseckati i sve to pomešati sa pavlakom
i majonezom, dodati biber, seckane orahe ili bademe i iseckan peršun. Ohladiti
[Vrh] Go down
http://eseth.net/forum/
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Salate   Salate I_icon_minitime5/17/2010, 17:09

Krompir salata


Sastojci
6 osrednja kromprira (skuvana u ljusci, zatim oljuštena i seckana na kocke)
1 i po šolja majoneza
1 kašika sirćeta
1 kašika senfa
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
1 osrednji iseckani crni luk
4 tvrdo-kuvana i iseckana jaja

Priprema
Pomešati majonez, sirće, senf, so i biber u staklenoj ili plastičnoj činiji. Dodati krompir i luk. Pažljivo promešati. Dodati jaja. Staviti u frižider da stoji oko 4 sata.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/17/2010, 17:13

Kupus salata

Sastojci za 4 porcije

800 g svežeg crvenog kupusa
150 g jabuka
so, biber, vinsko sirće
maslinovo ulje po ukusu

Priprema
Kupus sitno iseći.
Jabuke iseći na listiće.
Dodati so, biber, sirće, ulje i sve dobro promešati.
Neka odstoji 15 minuta.
Prijatno.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/18/2010, 17:12

Ruska salata

Sastojci
1/2 kg belog pilećeg mesa
3-4 krompira
3-4 šargarepe
1/2 kg graška
nekoliko kiselih krastavčića
200-300 g šunke (može i parizer)
jedna teglica "thomy" majoneza (ili neki drugi majonez)
so
Priprema
Skuvati belo meso, krompir, šargarepu i grašak.
Sačekati da se ohladi, zatim iseckati.
U sve to dodati iseckane kisele krastavčiće i šunku.
Zatim zamešati sa majonezom i na kraju posoliti po ukusu.
[Vrh] Go down
mihaela
Ljubitelj foruma
mihaela

Female
Libra Tiger
Broj postova : 3474
Godine : 33
Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve
Datum registracije : 25.11.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/18/2010, 22:52

Mimoza salata


Sastojci

2 srednja krompira
2 jajeta
300 gr šunke
300 gr kačkavalja
100 gr majoneza
1 čaša kisele pavlake

Priprema


Krompir s ljuskom i jaja obariti i ostaviti da se
ohlade.

  1. Kada se krompir ohladi, oljuštiti ga.
  2. Na plitak tanjir krupno izrendati oba krompira.
  3. Preko toga premazati pola čaše kisele pavlake.
  4. Zatim narendati šunku i premazati je sa 100 grama majoneza.
  5. Preko majoneza takođe krupno narendati 150 grama
    kačkavalja, oba belanca i jedno žumance i sve to premazati ostatkom
    kisele pavlake.
  6. Završiti rendanjem ostatka
    kačkavalja, ali ovoga puta kačkavalj sitno izrendati, pa sve ukrasiti
    preostalim žumancetom, takođe narendanim, tako da torta izgleda kao
    buket mimoza.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/28/2010, 00:06

Letnja salata

Sastojci za 4 porcije
1/2 manje glavice kupusa
2 konzerve tunjevine ili riba po želji
4-5 jaja
2 kašike meda
sok od pola limuna
Priprema
Kupus isjeći na rezance, jaja tvrdo skuvati i poslije isjeći na kockice. Konzerve otvoriti sipati u posudu, dodati limunov sok i med, po želji posoliti, mešati i dodati jaja i kupus i ponovo mješati. Servirati hladno ili kao nadjev za sendviče. Prijatno.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/28/2010, 00:07

Sopska salata


Sastojci za 4 porcije
300 g krastavaca
6-7 kom. paradajza
1 glavica crnog luka
200 g ovčijeg sira
1 vezica peršunovog lista
ulje
so
Priprema
Očišćen luk i peršunov list sitno iseckati i posoliti. Paradajz iseći na kriške, krastavac na tanke kolutove i sve pomešati sa lukom i uljem. Ostaviti da odstoji 2 sata u frižideru. Pre serviranja dodati izmrvljen sir.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/28/2010, 00:08

Urbana salata

Sastojci za 4 porcije
zelena salata
cvekla
kozji sir
orasi
kupine
bademi
umak (dressing) za salatu od kupine
sirće i
ulje
Priprema
Skuvati 5-6 cvekli. Iseći ih na kolutove i poređati na tanjir na kome ste prethodno stavili listove zelene salate. Preliti umakom za salatu od kupine, sirćetom i uljem. Posoliti i dodati seckane orahe, bademe, koziji sir i kupine
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/28/2010, 00:10

Zelena salata sa orasima


Sastojci
1 glavica zelene salate (po izboru)
4 kašike iseckanih oraha
2 kašike vode
4 kašike sirćeta (jabukovog)
6 kašika maslinovog ulja
1 kašika senfa
1 kašika šećera
so, biber (po ukusu)
Priprema
Salatu oprati i iseckati. Dodati iseckane orahe (promešati) i zaliti mešavinom sirća, ulja, šećera, senfa, soli, bibera i vode. Pripremljenu salatu ostaviti 30 min. u frižider i služiti.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/29/2010, 09:58

Pileća susam salata


Sastojci :
250gr.
barenog belog mesa
500gr.
sira
3
barena jaja
5kasika
susama
1kasika
senfa
100gr.
majoneza
1
pavlaka
soli po ukusu
50gr.
dimnjenog kackavalja


Belo meso obariti,a susam na teflonu proprziti.Izgnjeciti sir i barena jaja,dodati belo meso iseckano na kockice,posoliti po ukusu,zavisi koliko je slan sir,dodati zatim na kockice iseckan kackavalj, susam,pavlaku,senf i majonez i sve sjediniti.


Mozete je koristiti kao salatu ili za punjenje korpica,za kreker zalogaje...
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/29/2010, 10:19

Prolećna salata


Sastojci :
1 glavica zelene salate
1 veza rotkvice
1 veza mladog crnog luka
1 kašika origana
1 ljuta papričica
4 paradajza
1 kašika origana
sok od jednog limuna
1 kašičica soli
2 kašičice maslinovog ulja


Priprema :

Svo povrće oprati, ocediti i iseckati. Staviti u dublju činiju za salatu, posoliti, nakapati sokom od limuna i maslinovim uljem, posuti origanom.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime5/29/2010, 10:21

Grčka salata



Sastojci :
1 krastavac
100 g feta sir
3 paradajza
1 crvena paprika
1 zelena paprika
50 g maslinovog ulja
sok od jednog limuna
pola kašičice soli
100 g crnih maslinke
pola kašičice soli
1 kašika origana
1 glavica crnog luka
1 kašika oseckanog peršuna
1 kašika seckane mirođije


Priprema :

Paradajz seckamo na osmine, krastavac i crni luk na kolutiće, a paprike na sitnije kockice. Stavimo povrće u činiju za salate, umešamo maslinke i na kocke sečeni feta sir. Sipamo sok od limuna, maslinovo ulje, posolimo i pomešamo. Odozgo pospemo origanom, mirođijom i peršunom.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime6/2/2010, 18:11

Salata sa tunom i brokolijem



Sastojci :
500 g brokolija
300 g tune
300 g kukuruza
majonez
zacini
sok od limuna

Priprema:

Skuvati povrće posebno. Kada se ohladi sjediniti i dodati majonez, limun i začine. Mogu se praviti varijacije sa pastom, crvenim pasuljem, ili se čak umesto tune može dodati piletina isečen na kocke.
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime12/26/2010, 20:13

Salata od sira, tjestenine i rezanaca

Salate Recept_1260

Salata koju ćete brzo pripremiti kombiniranjem tjestenine i rezanaca sa sirevima Roquefort i Emmenthal - idealna za vruće ljetne dane.

Vrijeme pripremanja: 20 minuta, plus vrijeme za hlađenje • Vrijeme kuhanja: 10 minuta • Za 4 osobe

Sastojci

150 g mješavine tjestenine i rezanaca
Sol i svježe mljeveni crni papar
1 crvena ili žuta paprika
100 g izdanaka graha
1 oguljena i nasjeckana ljutika

100 g Roquefort sira
150 g punomasnog jogurta
5 ml (1 čajna žlica) Worcestershire umaka
150 g Emmenthal sira, naribanog ili narezanog na kockice
15 ml (1 jušna žlica) sitno nasjeckanih pistacija

Način rada
1. Tjesteninu kuhajte u velikoj posudi s malo posoljenom vodom, pridržavajući se uputa na omotu, oko 8 do 10 minuta ili dok ne bude al dente. Tijekom kuhanja nekoliko puta kušajte tjesteninu da se ne bi prekuhala. Ocijedite tjesteninu, isperite pod hladnom vodom, ponovno ocijedite i ostavite da se ohladi.
2. Crvenu ili žutu papriku narežite na četvrtine, izvadite i bacite sjemenke i jezgru, a zatim je narežite na kockice. Izdanke graha isperite u hladnoj vodi i ostavite ih da se ocijede. Odložite.
3. Za preljev, ljutiku stavite u mikser zajedno sa sirom Roquefort i vrhnjem, te miksajte dok ne dobijete pire. Dodajte sol i papar prema ukusu zajedno s Worcestershire umakom.
4. U zdjeli promiješajte papriku, izdanke graha, sir Emmenthal, tjesteninu i rezance, stavite na 4 tanjura i prelijte preljevom. Pospite pistacijama i poslužite.

Prijedlog za serviranje
Poslužite uz svježi hrskavi kruh ili lepinju.

Napomena
Umjesto izdanaka graha možete upotrijebiti grašak. Grojer sirom možete zamijeniti Emmenthal. Upotrijebite orahe ili lješnjake umjesto pistacija.



Izvor: Tjestenine
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Salate Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime12/26/2010, 20:14

Jedrilice od rajčica i krastavaca

Salate Recept_1205


Trebat će ti
2 rajčice
1 krastavac

Ovako ćeš raditi
Dobro operi rajčice, osuši ih i nareži na četvrtine. Odstrani peteljke. Operi krastavac, osuši ga i nareži na 8 ploški debelih 1/2 centimetra. Od svake ploške izreži trokut.
Čačkalicom pričvrsti po jedan trokut na svaki komad rajčice. Tako ćeš dobiti malene jedrilice.
Želiš li poći na jedrenje?
Bolje da pojedeš mnogo ovakvih vitaminskih jedrilica - lakše ćeš dizati jedra!

Pripremi prije nego počneš
papirnati kuhinjski ubrus, nož za rezanje, dasku za rezanje, 8 čačkalica

Savjet
Jedrilice možeš napraviti i od drugog povrća, primjerice ako od tikvica napraviš jedra, a od paprike narezane na osam dijelova trup.



Izvor: Dječje zabave
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Salate Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime12/26/2010, 20:15

Kupus s dimljenim mesom

Salate Recept_1177

Slasna kombinacija kupusa, agruma i dimljenog mesa s laganim preljevom od majoneze.

Vrijeme pripremanja: 15 minuta • Za 4 osobe

Sastojci

350 g kupusa (bijelog, zelenog, crvenog)
200 g dimljenog nemasnog mesa,
kao što je piletina ili šunka
3 naranče
1 grejp
125g crnoga grožđa
45 ml (3jušne žlice) majoneze s manje masnoće i kalorija
150 ml nemasnog jogurta
15 ml (1 jušna žlica) konjaka
Sol i svježe mljeveni crni papar

Način rada
1. Odstranite stabljiku kupusa, natrgajte listove, operite ih i ocijedite. Stavite u zdjelu i odložite.
2. Dimljeno meso narežite na tanke trake. Dodajte u kupus i promiješajte.
3. Ogulite naranče i grejp, podijelite na kriške, istisnite i spremite sok. Dodajte kupusu i promiješajte.
4. Raspolovite bobe grožđa, odstranite i bacite sjemenke. Dodajte kupusu i promiješajte.
5. Za preljev, sok agruma stavite u malenu zdjelu s majonezom, jogurtom, konjakom, solju i paprom prema ukusu, te dobro promiješajte.
6. Preljevom zalijte salatu i dobro promiješajte.
7. Poslužite odmah, ili pokrijte i rashladite prije serviranja.

Prijedlog za serviranje
Poslužite uz hrskavi francuski kruh ili prepečenac, ili uz pečeni krumpir posut s malo naribanog polumasnog sira.

Napomena
Upotrijebite bijeli, zeleni ili crveni kupus. Dimljeno meso možete zamijeniti sušenim nemasnim mesom kao što je puretina, piletina ili govedina. Za promjenu, upotrijebite ružičasti ili crveni grejp.



Izvor: Dijetalna hranjiva i ukusna jela bez masnoća
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Salate Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
mobile
VIP član
mobile

Male
Virgo Horse
Broj postova : 17461
Godine : 29
Datum registracije : 23.04.2011

Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime4/27/2011, 18:00

Sastojci za 4 osobe1 kašika ruma
1 kašičice vanil šećera
2 kom mandore
300 g ananasa
1 kašika šećera
200 g jagoda
2 kom kivija

Priprema


Oljuštite kivi i prepolovite ga po dužini.



Svaku polovinu, zatim, još jednom presecite po dužini, a onda iseckajte na tanke listiće.



Jagode, takođe, isecite na tanke listiće.




Odabir i čišćenje ananasa


Da biste proverili da li je ananas zreo, nežno povucite jedan od centralnih listova. Ako ga lako iščupate, ananas je zreo.



Postavite ananas na čvrstu površinu, jednom rukom ga pridržavajte, a drugom uvrćite listove dok ih ne odvojite od ploda.



Pre nego što započnete sa čišćenjem ananasa, ostavite ga u frižideru oko pola sata. Poželjno je to vreme stoji naopako (sa listovima okrenutim nadole). Naime, kako je ananas uglavnom postavljen uspravno, svi njegovi sokovi se slivaju prema dole, a na ovaj način će se ponovo ravnomerno rasporediti po celom plodu.


Odsecite oba kraja ananasa u debljini od 1-1,5 cm.



Odsecajte komad po komad kore, u krug, dok je potpuno ne odstranite.



Vrhom noža uklonite preostale komadiće kore.



Isecite ananas na kolutove debljine oko 1,5 cm.



Ukoliko želite, odstranite i centar ananasa. Postavite krišku na dasku, pomoću oštrog noža opsecite centar, a potom ga samo izgurajte napolje.



Centar ananasa je malo tvrđi i malo manje sladak od ostatka ploda. Ako Vam to ne smeta, ni ne morate da ga odstranite.


I na kraju, isecite ananas na sitne kocke.



Oljuštite mandore i sitno ih iseckajte.



Završni deo


U veliku posudu stavite mandore i dodajte kivi.



Dodajte, zatim, ananas i jagode.



Zasladite vanil šećerom i šećerom.



Prelijte sa malo ruma.



Na kraju, sve dobro izmešajte.



Posluženje


Voćnu salatu služite dobro ohlađenu. Možete je ukrasiti šlagom i većim komadima voća koje ste koristili prilikom pripreme.


Prijatno!
[Vrh] Go down
Sponsored content




Salate Empty
PostajNaslov: Re: Salate   Salate I_icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Salate
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Relax forum :: Lifestyle :: Gastronomija :: Recepti-
Forum(o)Bir: