Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama


Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

Share
 

 Riblji specijaliteti i plodovi mora

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Gost
Gost



Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Empty
PostajNaslov: Punjene lignje   Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 I_icon_minitime11/28/2008, 19:26

First topic message reminder :

Punjene lignje

Potrebno:
veće očišćene lignje
naribani sir (gauda ili neki topljivi)
pršut
brašno
maslinovo ulje
začini
bijelo vino

Lignje očistite, odvojite krakove. U manjoj zdjelici pomješate naribani sir i kockice pršuta, tom smjesom napunite lignje i zatvorite ih čačkalicama. Krakove isjeckajte na male komadiće. Lignje uvaljate u brašno i pržite na malo maslinovog ulja dok ne porumene s jedne i druge strane. Dodajte nasjeckane krakove nakon što ih okrenete na drugu stranu. Kad su pečene s obje strane zalijte s bijelim vinom (oko 1,5 dl) i začinite po želji (oprez...pršut zna bit dovoljno slan). Kuhajte još malo i poslužite uz povrće ili rižu.

Mljac, mljac ... dobar tek! cerekalo
[Vrh] Go down

Autor/icaPoruka
Niky
VIP član
Niky

Female
Aries Rat
Broj postova : 13604
Godine : 35
Datum registracije : 07.07.2009

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Riblji specijaliteti i plodovi mora    Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 I_icon_minitime8/23/2009, 07:56

Kada se riba peče na gradelama / roštilju....ona se ne siječe na komade...osim recimo velike palamide...tune...lososa....
Inače se veče ribe znači one priko 1 kila...samo izrežu onako u kosu od glave prema repu...da se lakše speće..sve drugo je uništavanje ribe.
Zubatca se može i od 3 kila peči u komadu...kakvo rezanje na komade....
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Riblji specijaliteti i plodovi mora    Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 I_icon_minitime4/13/2010, 09:09

evo jedan brzinski

Sastojci :
300 g spageta, 200 g mesanih morskih plodova, 1 glavica crnog luka, cem belog luka, 1 manji paradajz, 1 dcl belog vina, supa od govedje kocke

Kako pripremiti :
Proprziti crni i bijeli luk, dodati obarene morske plodove, paradajz iseckan na kockice i belo vino. Kuvati dok vino ne ispari, zatim dodati supu, so i biber. Smesu dodati skuvanim spagetama i lagano promesati.

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 3385516

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Riblji specijaliteti i plodovi mora    Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 I_icon_minitime4/13/2010, 09:35

Rižoto od morskih plodova
Napisao Kutlača
Potrebno: 300gr mešanih plodova mora (dagnje, rakovi, lignje, meso od škampa..), 300gr pirinča, 2 paradajza, vezica peršuna, vezica svežeg bosiljka, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, biber, so, ulje

Pirinač skuvajte u vodi sa kašičicom vegete. Kuvani pirinač ne sme da se raspada, trebao bi da ostane malo konzistentan pod zubima. Operite i ostavite sa strane. Paradajz isecite na kockice, a peršun i bosiljak sitno iseckajte. Sitno iseckajte crni i beli luk. Ugrejte malo ulja u dubljem tiganju, ubacite luk i kratko propržite, pa dodajte morske plodove. Dinstajte nekoliko minuta, povremeno mešajući. Dodajte kuvani pirinač i paradajz, pa još malo prodinstajte, a zatim ubacite bosiljak i peršun. Posolite, pobiberite, dobro izmešajte, pa skinite sa vatre. Nalijte malo maslinovog ulja (neka bude najkvalitetnije moguće), još jednom promešajte i služite uz neko lagano, dobro ohlađeno belo vino. Pirinač ćete najlakše skuvati ako ga nalijte hladnom vodom u razmeri 1:3. Kuvajte bez mešanja i dolivanja (inače će zagoreti) dok sva tečnost ne uvri. Vaš pirinač biće skuvan taman koliko treba.


Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Rizoto-od-morskih-plodova

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Empty
PostajNaslov: Bakalar u umaku od senfa   Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 I_icon_minitime12/26/2010, 19:40

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Recept_1308



Kremasti umak s okusom senfa u ovom receptu obogaćuje i daje pikantni okus običnom kuhanom bakalaru.

Vrijeme pripremanja: 10 minuta • Vrijeme kuhanja: 30 minuta • Za 4 osobe

Sastojci

250 ml suhog bijelog vina
1 lovorov list
Prstohvat sušenog timijana
5 ml (1 čajna žlica) soli
10 zrna papra
4 odreska ili fileta bakalara od po 175g
125 g creme fraiche
15 - 30 ml (1 - 2 jušne žlice) oštrog brašna 1 žutanjak
30 ml (2 jušne žlice) mlijeka ili vrhnja
30 ml (2 jušne žlice) šerifa
40 g maslaca
Svježe mljeveni crni papar
Šećer, po ukusu
Nasjeckani svježi peršin, za posipanje
Kriške limuna i rajčica, za ukrašavanje

Način rada
1. U posudi zakuhajte vino i 125 ml vode, te dodajte lovorov list, timijan, sol i zrna papra.
2. U tekućinu stavite ribu i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok ne omekša.
3. Uz pomoć lopatice izvadite ribu i stavite je u zagrijanu zdjelu, pokrijte i držite na toplom u pećnici.
4. Za umak od senfa, procijedite riblju juhu i zadržite 250 ml tekućine. Zakuhajte u manjoj posudi.
5. U zdjelici pomiješajte creme fraiche s brašnom, a zatim smjesu postupno umiješajte u riblju juhu.
6. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta, miješajući, a zatim pomiješajte žutanjak s mlijekom ili vrhnjem i senfom. Dodajte u posudu, miješajući.
7. Umiješajte maslac te začinite paprom i šećerom prema ukusu.
8. Ribu pospite nasjeckanim peršinom, ukrasite kriškama limuna i rajčica, prelijte umakom i poslužite.

Prijedlog za serviranje
Poslužite uz krokete ili pirjani krumpir, grašak i mladi kukuruz.

Napomena
Upotrijebite senf od cjelovitog zrna, ako želite. Možete upotrijebiti drugu bijelu ribu, primjerice pišmolj, cipal, oslić ili iverak.



Izvor: Plodovi mora
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Empty
PostajNaslov: Pirjana riba i plodovi mora "na lešo"   Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 I_icon_minitime12/26/2010, 20:06

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Recept_1291

Ukusno pirjano jelo od miješane ribe, plodova mora i povrća.

Vrijeme pripremanja: 15 minuta • Vrijeme kuhanja: oko 23 minute (mikrovalna) • Za 6 osoba

Sastojci

1 luk, narezan na tanke ploške
1 tanko narezan režanj češnjaka
45 ml (3 jušne žlice) maslinovog ulja
250 g poriluka, raspolovljenog po duljini
1 malena lukovica anisa, narezana na prutiće
1,4 l riblje juhe
1 lovorov list

5 zrna crnoga papra
2 cijela klinčića
Prstohvat šafrana
750 g fileta bijele ribe, kao što je pišmolj ili brancin
200 g kuhanih dagnji
100 g svježeg kuhanog mesa rakovice
175 g kuhanih kozica, bez ljušture

Način rada
1. Luk, češnjak i ulje stavite u veliku posudu za mikrovalnu pećnicu, pokrijte i 3 minute kuhajte u mikrovalnoj na HIGH.
2. Dodajte poriluk i anis, dobro promiješajte i kuhajte 3 minute u mikrovalnoj pećnici na HIGH.
3. Dodajte juhu, lovorov list, zrna papra, klinčiće i šafran, te dobro promiješajte.
4. Kuhajte još 9 minuta na HIGH.
5. U međuvremenu, filete ribe narežite na malene komade, otprilike na kvadrate od 3 cm.
6. U mješavinu stavite ribu, pokrijte i kuhajte 3 minute u mikrovalnoj na HIGH.
7. Promiješajte, a zatim kuhajte još 2 minute na MEDIUM.
8. Dodajte dagnje, meso rakovice i kozice, te promiješajte. Pokrijte i kuhajte 3 minute na HIGH.
9. Izvadite i bacite lovorov list, zrna papra i klinčiće, te stavite u zagrijane zdjelice za posluživanje.

Prijedlog za serviranje
Poslužite uz debele kriške svježeg hrskavog kruha ili s prepečencem.

Napomena
Upotrijebite 4 do 6 ljutika umjesto luka. Dimljenom ribom, kao što je bakalar, možete zamijeniti bijelu ribu. Uzmite kuhane jakovske kapice umjesto dagnji.



Izvor: Plodovi mora
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
mobile
VIP član
mobile

Male
Virgo Horse
Broj postova : 17461
Godine : 29
Datum registracije : 23.04.2011

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Riblji specijaliteti i plodovi mora    Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 I_icon_minitime4/27/2011, 18:11

ovo se vidi na kilometar da je lepo
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Empty
PostajNaslov: Riblji specijaliteti i plodovi mora    Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 I_icon_minitime9/16/2011, 10:27

BAKALAR NA RIBARSKI NAČIN

SASTOJCI:

40 dag bakalara
sol
papar
4 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1,5 dl maslinova ulja
60 dag krumpira

PRIPREMA:

Namočeni i očišćeni bakalar stavite čitav kuhati u hladnu vodu; vode treba biti toliko da je pokriven. Kuhajte bez soli da ne otvrdne. Kad je kuhan, skinite s vatre, odstranite veće i manje kosti, razrežite ga na manje komade i stavite u posudu. Posolite, popaprite, pridodajte isjeckan češnjak i peršin i polijte uljem. U posudu stavite i malo vode u kojoj se bakalar kuhao. Pokrijte poklopcem i dobro tresite dok sok ne postane gust i bijel. — Poslužite s pireom od krumpira.

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Sponsored content




Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Riblji specijaliteti i plodovi mora    Riblji specijaliteti i plodovi mora  - Page 2 I_icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Riblji specijaliteti i plodovi mora
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Relax forum :: Lifestyle :: Gastronomija :: Recepti-
Forum(o)Bir: