Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama


Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

Share
 

 Tjestenine i umaci za tjesteninu

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Gost
Gost



Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime11/25/2008, 11:26

Talijanska Tjestenina s Povrćem

Sastojci za 4 osobe
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 pakovanje Zamrznute mješavine povrća Talijanski mix Podravka
1 žličica Vegete mediteran
papar
1 žlica nasjeckanih kapara
100-200 ml vrhnja za kuhanje
sol
300 g tjestenine
Za posluživanje:
30 g naribanog parmezana


Priprema

1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak, a zatim zamrznuto povrće te poklopljeno pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
2. Povrću dodajte Vegetu mediteran, papar, nasjeckane kapare, vrhnje za kuhanje te, po potrebi, posolite.
3. Tjesteninu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite, dodajte u pripremljeni povrće i kratko propirjajte.

Posluživanje

Pospite parmezanom i poslužite toplo.
Savjet

Po potrebi, prilikom pirjanja povrće podlijevajte vodom.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Tjestenina   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime5/13/2009, 13:29

Tjestenina s tunom

U slanoj vodi se skuhaju špagete,
ocjedit ih,malo se poprži tuna iz konzerve,na nju se doda paradajiz sos,začine po ukusu,kad prokuha dodaju se špagete.

Prilikom posluživanja pospe se s malo permezana..

Dobar tek!
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Špageti carbonara   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime12/26/2010, 19:47

Tjestenine i umaci za tjesteninu Recept_1304


Ovo je klasično jelo uvijek omiljeno zahvaljujući neodoljivoj kombinaciji slanine, vrhnja i parmezana.

Vrijeme pripremanja: 15 minuta • Vrijeme kuhanja: 15-20 minuta • Za 4 osobe

Sastojci

400 g zelenih špageta
Sol
15 ml (1 jušna žlica) maslinovog ulja
250 g prošarane slanine
15 g maslaca

100 g svježeg parmezana
6 jaja
30-45 ml (2-3 jušne žlice) vrhnja
Grubo mljeveni crni papar
Svježe mljeveni muškatov orah

Način rada
1. U velikoj posudi uzavrite malo posoljenu vodu, te dodajte špagete i maslinovo ulje. Kuhajte 8 do 10 minuta, dok ne postane al dente, povremeno miješajući vilicom. Dobro ocijedite i držite na toplom.
2. Slaninu narežite na komadiće. Rastopite maslac u velikoj tavi za prženje, dodajte slaninu i pržite oko 5 minuta, dok se ne preprži, često miješajući.
3. Naribajte parmezan u zdjelu i pomiješajte ga s jajima i vrhnjem. Začinite paprom i muškatovim orahom, te odložite.
4. Špagete stavite u slaninu, a zatim oprezno zalijte mješavinom jaja i vrhnja, te dobro promiješajte. Maknite tavu s vatre. Odmah poslužite s mnogo svježe mljevenog papra.

Prijedlog za serviranje
Poslužite uz kovrčavu salatu.

Napomena
Radi dodatnog okusa upotrijebite dimljenu slaninu. Zelene špagete zamijenite običnim ili integralnim. Upotrijebite cheddar ili grojer sir umjesto parmezana.



Izvor: Tjestenine
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Tjestenine i umaci za tjesteninu Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Makaroni siennese s parmezanom   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime12/26/2010, 20:07

Tjestenine i umaci za tjesteninu Recept_1282

ofisticirano, a ipak jednostavno jelo od makarona u umaku od sira sa šunkom i orasima, začinjeno svježim bosiljkom.

Vrijeme pripremanja: 15 minuta • Vrijeme kuhanja: 25 minuta • Za 4 osobe

Sastojci

500 g makarona
Sol i svježe mljeveni crni papar
Malena šaka svježih listića bosiljka
125g očišćenih oraha

50 g maslaca
100 g kuhane nemasne šunke
250 ml vrhnja
85 g naribanog parmezana
Grančice svježeg bosiljka, za ukrašavanje

Način rada
1. Kuhajte makarone u velikoj posudi malo posoljene, kipuće vode oko 8 do 12 minuta, ili dok ne budu al dente. Dobro ocijedite i držite na toplom.
2. Narežite listiće bosiljka i sitno nasjeckajte orahe. Odložite. Rastopite maslac u posudi, dodajte bosiljak i orahe, te 10 minuta pržite na laganoj vatri, povremeno miješajući.
3. Sitno nasjeckajte šunku i dodajte je u posudu zajedno s vrhnjem. Začinite solju i paprom prema ukusu.
4. Dodajte makarone i miješajte nad laganom vatrom da bi se umak zavukao u šupljine makarona.
5. Umiješajte pola parmezana, te odmah poslužite na zagrijanim tanjurima, posuto ostatkom parmezana. Ukrasite grančicama svježeg bosiljka.

Prijedlog za serviranje
Poslužite uz debele kriške svježeg integralnog kruha ili lepinje.

Napomena
Upotrijebite peršin ili vlasac umjesto bosiljka. Peka orasima ili indijskim oraščićima možete zamijeniti orahe. Šunku zamijenite kuhanom piletinom ili puretinom.



Izvor: Tjestenine
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Tjestenine i umaci za tjesteninu Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Zavitci od lazanja   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime12/26/2010, 20:08

Tjestenine i umaci za tjesteninu Recept_1275

Ovo neobično jelo sastoji se od zavitaka lazanja u kojima se nalazi ukusan nadjev od piletine i gljiva.

Vrijeme pripremanja: 15 minuta • Vrijeme kuhanja: 25 minuta • Za 4 osobe

Sastojci

Sol i svježe mljeveni crni papar
10 ml (2 čajne žlice) biljnog ulja
8 listova lazanja
25 g maslaca
55 g narezanih šampinjona

225g pilećih prsa, narezanih na prutiće
25 g brašna
150 ml mlijeka
115 g grojera ili cheddar sira, naribanog

Način rada
1. Dvije trećine velike posude napunite posoljenom vodom. Dodajte ulje i pustite da provri.
2. U vodu stavite 1 list lazanja, čekajte oko 2 minute, pa dodajte još jedan. Istodobno kuhajte samo nekoliko listova lazanja.
Nakon otprilike 6 do 7 minuta, ili kad omekšaju, izvadite iz kipuće vode i isperite pod hladnom vodom i ocijedite. Ponavljajte postupak dok ne skuhate sve lazanje. Odložite.
3. Pola maslaca rastopite u malenoj tavi za prženje, dodajte gljive i piletinu, te pirjajte oko 5 minuta, dok piletina ne omekša, često miješajući. Odložite.
4. U malenoj posudi rastopite preostali maslac. Umiješajte brašno i pržite 1 minutu.
5. Maknite posudu s vatre i postupno dodajte mlijeko, dobro miješajući i vraćajući posudu na vatru nakon svakog dodavanja mlijeka, da bi se umak zgusnuo.
6. Miješajući kuhajte umak 3 minute, dok ne postane gust i gladak.
7. Izlijte umak u tavu za prženje s piletinom i gljivama. Dodajte pola sira i dobro promiješajte. Začinite solju i paprom prema ukusu.
8. Lazanje raširite na čistu radnu površinu, a mješavinu piletine ravnomjerno podijelite na listove tjestenine.
9. Raširite mješavinu piletine po svakom listu lazanje te ih zarolajte po duljini.
10. Zavitke stavite u vatrostalnu zdjelu. Pospite preostalim sirom i pecite u pećnici ispod unaprijed zagrijanoga grilla dok sir ne počne bubriti i dobije zlatnosmedu boju. Poslužite vruće.

Prijedlog za serviranje
Poslužite vrelo uz zelenu salatu i hrskavi francuski kruh.

Napomena
Za ukusnu vegetarijansku alternativu, upotrijebite stilton sir i 115 g brokule umjesto pilećih prsa. Piletinu možete zamijeniti puretinom. Umjesto gljiva, upotrijebite tikvice.

Savjet
Unaprijed kuhane lazanje mogu se nabaviti u većini supermarketa, pa ne iziskuju toliko pripreme. Pokušajte ovo jelo napraviti s listovima svježih lazanja, ako ih možete naći, jer ih tada treba najmanje kuhati.



Izvor: Tjestenine
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Tjestenine i umaci za tjesteninu Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Šarena salata sa tjesteninom   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime3/25/2011, 21:30

Tjestenine i umaci za tjesteninu Recept_861


Vrijeme pripreme (min.): 25 min
Broj kalorija: 201 cal

Masnoće: 5 g
Ugljikohidrati: 29 g
Bjelančevine: 10 g

Sastojci za 4 osobe
100 ml dressinga za salatu po želji
100 ml jogurta sa malo masti
malo sitno nasjeckanog svježeg kopra
150 g makarona
150 g graška
1 manja žuta paprika, sitno narezana
1 manja crvena paprika, sitno narezana
75 g goude, narezane na male kockice

Priprema jela
1. Pomiješajte dressing, jogurt i kopar u većoj posudi za salatu.
2. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiraju. 3 minute prije kraja kuhanja tjestenini dodajte grašak.
3. U posudu za salatu dodajte tjesteninu i preostale sastojke. Dobro promiješajte i ohladite prije posluživanja.

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Tjestenine i umaci za tjesteninu Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
mobile
VIP član
mobile

Male
Virgo Horse
Broj postova : 17461
Godine : 29
Datum registracije : 23.04.2011

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime4/27/2011, 18:10

ovo je lepo mora da se ozenim sa hrvaticom da mi ona sprema jela
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 44696
Godine : 40
Datum registracije : 04.03.2009

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Lagani umaci za tjestenine   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime7/15/2011, 09:14

Tjestenine i umaci za tjesteninu Tjestenina_2_free

Tjestenina je fina i zasitna, a ukoliko se odlučite za integralnu tjesteninu ne morate previše brinuti za dobru liniju. Prava kalorična opasnost krije se u umacima koji su često preteški i premasni. Probajte nekoliko lakših, a barem podjednako ukusnih alternativa koje po porciji imaju do 400 kalorija (zajedno s 65 g tjestenine).

Umak od špinata

Sastojci: 15 g suncokretovih sjemenki, mali luk, 2 žličice ulja, 100 g špinata, 2 žlice polumasnog jogurta, pola žličice gustina, muškatni oraščić.

Priprema: Na tavici popržite sjemenke. U zagrijano ulje stavit kockice luka, dodajte špinat i ostavite da kuha nekoliko minuta na srednjoj vatri. Jogurt pomiješajte s gustinom, a zatim i sa špinatom. Začinite muškatnim oraščićem i suncokretovim sjemenkama.



Umak od svježih rajčica

Sastojci: 2 velike rajčice, mali luk, 2 režnja češnjaka, 2 žličice maslinovog ulja, bosiljak.

Priprema: Rajčice narežite na kockice. Na ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte rajčice, začinite bosiljkom.

Umak s brokulom

Sastojci: mali luk, režanj češnjaka, 1 žlica ulja, 2 rajčice, 175 g brokule, 100 ml temeljca, pola žlice gustina.

Priprema: Na ulju popržite luk i češnjak. Rajčice narežite na trakice, a brokulu natrgajte na manje komadiće i dodajte u tavicu. Miješajte nekoliko minuta na vatri te dodajte temeljac. Prekrijte i ostavite da kuha 5 minuta.

Umak s tikvicama

Sastojci: 150 g tikvica, 2 žličice maslinovog ulja, 1 file srdele, 50 ml temeljca, 2 žlice slatkog vrhnja, bosiljak.

Priprema: Tikvice narežite na male kockice i popržite na maslinovom ulju. Zalijte temeljcem i kuhajte dok ne ispari. File srdele narežite na male komadiće i umiješajte u tikvice te sve zajedno pirirajte. Dodajte slatko vrhnje i svježi bosiljak.

Umak s tunom i kaparima

Sastojci: 80 g tunjevine u vodi, 1 žličica maslinovog ulja, 5 žlica slatkog vrhnja, 4 žlice temeljca, crni papar i žlica kapara.

Priprema: Tunu pirirajte zajedno s uljem, vrhnjem i vrućim temeljcem. Začinite paprom i dodajte kapare.
(metro-portal.hr)
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 169
Datum registracije : 21.01.2009

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:21

LAZANJE NA NAPOLITANSKI NAČIN

SASTOJCI:

40 dag lazanja s jajima
40 dag mozzarelle
30 dag svježeg kravljeg sira
35 dag svinjskog filea
30 dag pikantne kobasice
10 dag ribanog parmezana
5 dag slanine
9 dag maslaca
7 dl umaka od rajčice
2 dag mrvica
1,2 dl crnog vina
1 luk
1 mala mrkva
1 stabljika zelenog celera
ulje
2 jaja
sol, papar

PRIPREMA:

Sitno nasjeckajte mrkvu, luk, celer i slaninu te popržite u tavi sa 5 dag maslaca, 1 dl ulja i svinjskim fileom. Dodajte vino, ostavite da ispari, dodajte umak od rajčica, sol i papar te kuhajte ragu, poklopljen, najmanje 2 sata na najslabijoj vatri. Izvadite file i sitno sameljite. Polovicu mesa vratite u umak u kojem se kuhalo, a drugu polovicu stavite u zdjelu, dodajte 1 jaje, 2 dag parmezana i krušne mrvice te promiješajte tako da dobijete jednoličnu smjesu. Od dobivene smjese oblikujte kuglice veličine lješnjaka. Pržite ih u vrelom ulju, izvadite na papirnatu salvetu da se ocijedi suvišna masnoća i stavite na stranu. Kobasicu popržite na vrlo malo ulja, ogulite i narežite na ploške. Mozzarellu narežite na tanke ploške i ostavite na papirnatoj salveti da se ocijede. Ocijeđeni svježi kravlji sir protisnut kroz sito pomiješajte sa 1 jajetom, 5 dag parmezana, malo soli i papra. Lazanje skuhajte al dente i ostavite na čistoj krpi da se osuše. Vatrostalnu zdjelu premažite maslacem, na dno poslažite sloj lazanja, pokrijte tankim slojem smjese s kravljim sirom i nekoliko žlica umaka. Dodajte nekoliko okruglica, nekoliko ploški kobasice i mozzarelle. Nastavite slagati slojeve na isti način i završite parmezanom, preostalim ploškama mozzarelle i umakom. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva i na kraju zapecite.

Vrijeme pripreme 2 sata; kuhanje 3 sata.
Predviđeno za 8 osoba.

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigo



Tjestenine i umaci za tjesteninu Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:23


FLAMBIRANI ŠPAGETI S VOTKOM

SASTOJCI:

35 dag špageta
10 dag kuhanih račića
2 male glavice luka (ljutike)
kora limuna
maslac
peršin
votka
sol
papar u zrnu

PRIPREMA:

Zakuhajte puno posoljene vode i skuhajte špagete. Luk narežite na okrugle ploške i popržite u tavi na žlici maslaca, dodajte malo naribane kore limuna, račiće i prstohvat soli. Zalijte votkom i nakratko zapalite (flambirajte). U tavu stavite tjesteninu, dodajte varjaču vode u kojoj se kuhala tjestenina i kratko promiješajte na vatri. Poslužite špagete s nasjeckanim peršinom, svježe mljevenim paprom i naribanom limunovom korom.

Priprema oko 20 minuta.
Predviđeno za 4 osobe.

Dodano: 09.10.2004

Izvor: Časopis TENA, izdanje broj 253

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:24

ŠPAGETI BOLOGNES



Kapulu popržiti na maslinovom ulju. dodati malo soli i pržiti dok ne požuti. Dodati malo maslaca. Kad kapula požuti dodati češnjak (luk) i pržiti 5 sekundi. Da ne zagori. Dodati mljeveno meso i pirjati dok ne izgubi boju. Dodati pelat. Dodati začine sol, papar, lovor, ružmarin, bosiljak. Ostaviti da kuha uz povremeno miješanje pred kraj u bolognes umak dodati bijelo ili crno vino. Skuhati špagete i pomiješati ih sa umakom. Posuti s parmezanom i poslužiti.

Dodano: 10.02.2005

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:24


FUSILLI S PROLJETNIM POVRĆEM I TOFUOM

SASTOJCI:

250 g šparoga
125 g mladog graška šećerca u mahuni
250 g zelenih mahuna
1 poriluk
250 g manjeg boba, očistiti
300 g fusilla
2 žlice maslinovog ulja
30 g maslaca
1 češanj češnjaka
250 g tofua (sir od soje)
60 g zelenih maslina iz rasola, očistiti koštice
sol, papar

PRIPREMA:

Šparoge narežite na 5 cm duge komadiće, mahune graška režite dijagonalno a poriluk na tanke ploške. U velikoj posudi zakuhajte vodu pa u njoj skuhajte šparoge, mahune i bob. Kuhajte ga oko 4 minute samo da malo omekša. Isperite i ocijedite. Tjesteninu kuhajte 8-9 minuta dok ne omekša. Isperite i ocijedite i stavite u zdjelu te posolite i popaprite po želji. U woku ili velikoj tavi zagrijte ulje i 1-2 minute pirjajte poriluk, češnjak i tofu. Zatim dodajte mahune graška i pirjajte još minutu. Na kraju dodajte kuhano povrće i masline i još kratko kuhajte. Umiješajte tjesteninu i zagrijavajte još 1-2 minute. Prebacite sve u zagrijanu zdjelu i poslužite.

NAPOMENA: Ovaj obrok je za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:24

KRATKA TJESTENINA S VRGANJIMA, KRUHOM I KOMORAČEM

SASTOJCI:

35 dag kratke tjestenine
30 dag vrganja
3 usoljena inćuna
4 dag sredine starog kruha
nekoliko grančica (divljeg) komorača
1 dl suhog bijelog vina
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje
sol, papar

PRIPREMA:

Očistite gljive i narežite ih na ploške po dužini. Inćune isperite pod mlazom hladne vode kako biste uklonili suvišnu sol, razrežite po dužini i rastvorite, odstranite srednju kost i tako dobivene filete osušite kuhinjskom salvetom. U tavi na 4-5 žlica ulja popržite režanj očišćenog češnjaka koji ćete kasnije izvaditi. Dodajte gljive, zalijte vinom i kuhajte na jakoj vatri dok ne ispari. Smanjite plamen, poklopite i kuhajte još 10 minuta. Dodajte usitnjene filete inćuna, promiješajte i kuhajte još malo dok se ne raskuhaju. Ako je potrebno, dodajte soli i obilno popaprite. Razmrvite sredinu kruha batićem za meso, stavite u tavu s dosta vrućeg ulja i pecite dok ne porumeni. Izvadite rupičastom grabilicom i stavite na kuhinjsku salvetu da se upije suvišna masnoća. Preprženi kruh pomiješajte sa sitno nasjeckanim komoračem. U puno slane vode skuhajte tjesteninu tako da bude al dente, ocijedite i začinite umakom od gljiva. Razdijelite u zasebne tanjure, pospite preprženim kruhom i poslužite.

Vrijeme pripreme: 20 minuta; kuhanje 30 minuta.
Predviđeno za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:25

LAZANJE S TIKVICAMA I PATLIĐANIMA

SASTOJCI:

1 kg patliđana
8 žlica maslinovog ulja
4 žlica soli
30 g margarina
0,5 kg tikvica
250 g sira mozzarelle
600 ml pasate od rajčica
6 listova zelenih lazanja
600 ml bešamel umaka
60 g naribanog parmezana (svježeg)
origano, crni papar

PRIPREMA:

Patliđan i tikvice narežite na ploške. Patliđan posložite u zdjelu, dobro ih posolite i ostavite da odstoje pola sata. Nakon toga ih dobro isperite sa vodom i osušite ubrusom. U tavi zagrijte ulje i na njemu prepržite polovicu patliđana tako da se sa svake strane zažute. Isto napravite sa drugom polovicom. U drugoj tavi rastopite margarin i na njemu pirjajte tikvice dok ne požute. Ocijedite ih na ubrusu. U vatrostalnu posudu (najbolje kamenu) stavite pola tikvica i pola patliđana. Na to naribajte mozzarellu i popaprite. Sve prekrijte sa polovicom pasate od rajčica. Na to stavite 3 lista lazanja (prethodno lagano prokuhanih samo da omekane). Na isti način složite drugi sloj i na drugi sloj tijesta stavite bešamel umak, parmezan i origano. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 220 C (plinska pećnica na 7) na pola sata. Poslužite toplo.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:25

MAKARONI S PILETINOM I ŠUNKOM

SASTOJCI:

35 dag kratkih makarona (penne)
25 dag kuhanih pilećih prsa
10 dag kuhane šunke
10 dag naribane gaude
2,5 dag maslaca
1,5 dl suhog bijelog vina
1,5 dl vrhnja za kuhanje
2 žličice nasjeckane svježe metvice
1 mala glavica luka
1 list lovora
1 režanj češnjaka
sol, papar

PRIPREMA:

Rastopite maslac, dodajte nasjeckan luk i popržite 10 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, list lovora i vino i zakuhajte na jakoj vatri, tako da pola tekućine ispari. Izvadite lovorov list, dodajte vrhnje i ponovo zakuhajte. Dodajte šunku narezanu na kockice, pileća prsa narezana na komadiće i ribanu gaudu; nastavite kuhati 5 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući. Pospite žličicom nasjeckane metvice i začinite prstohvatom soli i papra. Tjesteninu skuhajte "al dente" u vreloj vodi, ocijedite, uspite u zdjelu za služenje te prelijte umakom. Pospite preostalom metvicom i odmah poslužite. Savjet: vrhnje za kuhanje je dosta masno pa ako želite jelo učiniti manje kaloričnim, zamijenite ga nemasnim svježim vrhnjem.

Predviđeno za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: oko 30 minuta.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:26


MAKARONI S RAJČICAMA, MASLINAMA I KAPARIMA

SASTOJCI:

35 dag makarona
50 dag koktel rajčica
1 režanj češnjaka
1 luk ljutika
20 maslina
1 žlica kapara
1 slana srdela
1 vezica peršina
maslinovo ulje
sol, papar

PRIPREMA:

Rajčice očistite, operite, prerežite na pola i odstranite im sjemenke. Kapare ostavite 10 minuta u zdjelici s hladnom vodom. Slanu srdelu od soli isperite pod mlazom hladne vode, očistite i odstranite kost, nasjeckajte sa 2-3 masline i polovicom od ukupne količine ocijeđenih kapara. Češnjak i ljutiku ogulite, propirjajte u velikoj posudi, na umjerenoj vatri sa 4 žlice ulja. Dodajte rajčice, nasjeckani češnjak, ljutiku, kapare i slane srdele. Kuhajte 10 minuta na jakoj vatri tako da voda iz rajčica potpuno ispari. Potkraj kuhanja dodajte preostale masline i kapare, posolite i popaprite, pomiješajte i pospite sjeckanim peršinom. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i dodajte umaku. Miješajući zagrijavajte nekoliko trenutaka, rasporedite na tanjure i po želji pospite papričicom.

Vrijeme pripreme 20 minuta; kuhanje 25 minuta.
Predviđeno za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:26

MEDITERANSKI ŠPAGETI

SASTOJCI:

2 žlice maslinovog ulja
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
1 žlica limunovog soka
4 mala patliđana
600 ml pasate
2 žličice šećera u prahu
2 žlice pirea od rajčice
400 g srčika artičoka iz limenke
125 g crnih maslina
350 g špageta od cjelovitog brašna
sol, papar

PRIPREMA:

Crveni luk narežite, češnjak izgnječite, artičoke isperite i ocijedite, patliđane narežite na kriške, a maslinama izvadite koštice. U tavi zagrijte ulje, stavite da se preprže luk, češnjak, limunov sok i patliđane dok ne posmeđe. Zatim dodajte pasatu, šećer, pire od rajčica i posolite i popaprite po želji. Kada zakuha kuhajte 20-ak minuta na srednjoj vatri. Nakon toga dodajte artičoke i kuhajte još 5 minuta. Špagete kuhajte u posoljenoj vodi 7-8 minuta, moraju biti mekani ali ne raskuhani. Izvadite ih, ocijedite i posolite i polijte maslinovim uljem. Stavite ih u veliku zagrijanu zdjelu i prelijte umakom od povrća. Poslužite.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:26

NJOKI OD KRUMPIRA S UMAKOM OD ZAČINSKOG BILJA

SASTOJCI:

1 kg starog krumpira
60 g maslaca ili margarina
1 jaje
300 g glatkog brašna
sol

SASTOJCI ZA UMAK:

120 ml maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žlica svježeg origana, nasjeckanog
1 žlica svježeg bosiljka, nasjeckanog
sol, papar

PRIPREMA:

Krumpir ogulite i narežite na manje kockice. Kuhajte ga 10-ak minuta da omekša u slanoj vodi. Dobro ga ocijedite kad se skuha. Dok je još topli procijedite da kroz sito u veliku zdjelu. Dodajte žlicu soli, maslac ili margarin, jaje i 150 g brašna. Dobro izmiješajte kako bi se sastojci dobro pomiješali. Dobit ćete mekano tijesto koje stavite na pobrašnjelu podlogu i mijesite ga uz dodavanje ostatka brašna sve dok ne bude sasvim malo ljepljivo. Od tijesta oblikujte trakice debljine 2 cm pa ih narežite na komadiće 2x3 cm. U svaki komadić utisnite pobrašnjenom vilicom tako da ostanu tragovi. Posložite ih na pobrašnjenu krpu tako da se ne zalijepe. Zakuhajte slanu vodu u velikom loncu te u njoj kuhajte njoke dok se ne dignu na površinu. Izvadite ih iz vode i ocijedite te stavite u namaščenu zdjelu i držite na toplom. Umak pripremite tako da kratko prepržite češnjak, ulje, sol i papar, dok češnjak ne požuti. Zatim skinite s vatre i dodajte origano i bosiljak. Prelijte preko njoka i poslužite odmah uz zelenu salatu i topli kruh.

NAPOMENA: Ovaj obrok je za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:27

NJOKI S GLJIVAMA I KOBASICOM

SASTOJCI:

80 dag njoka od krumpira
30 dag gljiva vilinih klinčića
20 dag kobasice
jedan poriluk
pola mrkve
jedan korijen celera
malo slatkog vina
jedna grančica ružmarina
7 dag maslaca
sol, papar

PRIPREMA:

Očistite celer, mrkvu i poriluk, operite i narežite na komadiće. Popržite u tavi sa 5 dag maslaca. Dodajte dobro očišćene gljive, zalijte sa 3-4 žlice vina i kuhajte na jakoj vatri dok ne ispari. Posolite, popaprite, smanjite plamen, poklopite i nastavite kuhati još 15-20 minuta. (Kako bi vilini klinčići bili lakše probavljivi, nakon što ih očistite, možete ih staviti u vruću vodu na nekoliko minuta, zatim postupajte s njima kako je navedeno u receptu). Ogulite kobasicu, razmrvite je i popržite u tavi s preostalim maslacem i krupno nasjeckanim ružmarinom. Poprženu kobasicu dodajte u umak od gljiva, promiješajte, ostavite da se pirja još nekoliko minuta i zatim sklonite s vatre. U puno slane vode skuhajte njoke. Postupno, kako se budu dizali na površinu, vadite njoke rupičastom grabilicom i slažite slojeve u zdjelu, a svaki sloj prelijte umakom od gljiva i kobasice. Poleđinom dviju žlica pažljivo promiješajte pazeći da ih ne zdrobite, razdijelite u zasebne tanjure, pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Vrijeme pripreme: 15 minuta; kuhanje 30 minuta.
Predviđeno za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:28

PIKANTNI ŠPAGETI S RAJČICAMA

SASTOJCI:

30 dag koktel rajčica
3 režnja češnjaka
2 ljute papričice
40 dag špageta
peršin
maslinovo ulje

PRIPREMA:

Očistite rajčice, narežite ih na kriške i odstranite sjemenke. Na ulju propirjajte nasjeckani češnjak i papričice narezane na kolutiće. Dodajte rajčice, posolite i kuhajte na jakoj vatri 2-3 minute. Skuhajte špagete u slanoj vodi, ocijedite i dodajte umaku. Zagrijavajte nekoliko minuta miješajući. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite.

Vrijeme pripreme 30 minuta
Predviđeno za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:28

PIKANTNI ŠPAGETI SA SLANINOM

SASTOJCI:

35 dag špageta
10 dag dimljene slanine
passata od rajčica
ljuta papričica
maslac
majčina dušica
tvrdi slankasti kravlji sir
sol

PRIPREMA:

Zakuhajte puno posoljene vode i u njoj skuhajte špagete. Slaninu narežite na komadiće, popržite u tavi, na žlici maslaca, i dodajte dosta ljute papričice (svježe ili suhe). Dodajte četiri žlice passate od rajčica i varjaču vode u kojoj se kuhala tjestenina. Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu iskrenite u tavu i kratko promiješajte na vatri. Stavite u zdjelu za posluživanje i poslužite obilno posute sirom i svježim listićima majčine dušice.

Vrijeme pripreme oko 20 minuta.
Predviđeno za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:28

PUŽIĆI S UMAKOM OD SIRA I RIBE

SASTOJCI:

32 dag tjestenine pužića
15 dag dimljene sabljarke
20 dag svježeg kozjeg sira
2 .mlada luka
votka
peršin
maslinovo ulje
sol, papar

PRIPREMA:

Sir zgnječite vilicom, dodajte 2 žlice votke, obilno papra i 1 luk sitno nasjeckan. Miješajte postupno dodajući 4 žlice ulja dok ne dobijete glatku smjesu. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i kratko isperite pod mlazom hladne vode. Ocijedite i začinite umakom od sira. Tjestenini dodajte drugi luk nasjeckan na tanke kolutiće, sabljarku narezanu na trakice, pažljivo promiješajte i ako je potrebno dodajte malo soli, papra i ulja.

Predviđeno za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:29

REZANCI S KELJOM, KESTENIMA I LJUTOM PAPRIKOM

SASTOJCI:

35 dag rezanaca
1 mala glavica kelja
50 dag kestena
1 luk
4 dag maslaca
1 crvena ljuta papričica
1 grančica majčine dušice
maslinovo ulje
sol

PRIPREMA:

Nožem zarežite kestene, kuhajte ih desetak minuta u mnogo slane kipuće vode, ocijedite, ogulite koru zajedno s tankom unutrašnjom kožicom. Ponovno ih kuhajte dok ne omekšaju, ali pazite da se ne raskaše. Očistite kelj, maknite tvrdu jezgru i narežite ga na trakice. Nasjeckani luk popržite u dubokoj tavi s maslacem i 2 žlice ulja. Dodajte kelj, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Dodajte kestene i nastavite kuhati još 5 minuta. Posolite i začinite sitno narezanom ljutom papričicom. U mnogo slane vode skuhajte al dente rezance, prelijte smjesom od kelja i kestena i pažljivo promiješajte. Začinite listićima majčine dušice i, po želji, naribanim parmezanom te odmah poslužite.

Vrijeme pripreme: 30 minuta; kuhanje 1 sat.
Predviđeno za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:29

REZANCI S UMAKOM OD LJEŠNJAKA

SASTOJCI:

40 dag rezanaca s jajima (tagliatelle)
10 dag očišćenih lješnjaka
10 dag vrhnja za kuhanje
10 dag mlijeka
5 dag naribanog parmezana
režanj češnjaka
peršin
sol

PRIPREMA:

Lonac s vodom za tjesteninu stavite na vatru. U međuvremenu u multipraktik stavite lješnjake, vrhnje, mlijeko, parmezan i oguljeni režanj češnjaka. Uključite aparat i miješajte dok ne dobijete jednolični glatki umak. Posolite uzavrelu vodu i skuhajte tjesteninu al dente. Začinite pripremljenim umakom od lješnjaka. Dodajte malo sitno nasjeckanog peršina, promiješajte sve zajedno i poslužite. Savjet: Ovaj umak odlično prija i uz raviole, punjene mesom ili sirom.

Vrijeme pripreme 15 minuta.
Predviđeno za 4 osobe.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime9/13/2011, 13:29

REZANCI SA ŠKAMPIMA

SASTOJCI:

400 g zelenih rezanaca
400 g očišćenih repova škampa, zamrznutih
2 dl vrhnja za kuhanje
maslac
peršin
maslinovo ulje
sol
papar

PRIPREMA:

U vruću slanu vodu staviti tjesteninu, kad je kuhana umiješati žličicu maslaca da se tijesto ne slijepi. Za to vrijeme na maslinovom ulju popržiti repove škampa, dodati vrhnje za kuhanje, potom začine, i pred kraj sitno nasjeckani peršinov list. Sve prokuhati da se sastojci prožmu otprilike deset minuta. Pomiješati s kuhanom tjesteninom.

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Sponsored content




Tjestenine i umaci za tjesteninu Empty
PostajNaslov: Re: Tjestenine i umaci za tjesteninu   Tjestenine i umaci za tjesteninu I_icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Tjestenine i umaci za tjesteninu
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Relax forum :: Lifestyle :: Gastronomija :: Recepti-
Forum(o)Bir: