|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Gost Gost
 | Naslov: Lepo mirišeš! pet 11 lip - 16:22 | |
| Koliko puta su vam rekli rečenicu iz naslova, vi ste se nasmešile, zahvalile i prestale da razmišljate o tome? Ne kažemo da treba da padnete na kolena od zahvalnosti; ipak, postoje neke stvari o čulu mirisa koje većina ljudi ne zna - a zgodno je znati ih. Put od prijemnika za miris do centra za raspoznavanje u mozgu kraći je nego slični putevi za bilo koje drugo čulo. To praktično znači da, ako pričate s nekim, prva informacija koja stiže do vašeg mozga jeste ta kako on ili ona miriše. Bili toga svesni ili ne, miris nam je veoma važan; ukoliko nam neka osoba neprijatno miriše (što može da nema nikakve veze sa higijenom dotične osobe - prirodni mirisi nekih ljudi nam se sviđaju, a nekih ne), biće nam potreban priličan napor volje da to prevaziđemo i nastavimo komunikaciju s njom, ma koliko nam se inače sviđali drugi kvaliteti te osobe. S druge strane, ako nam se miris nekog muškarca dopada, u njegovoj blizini ćemo se "rastopiti", makar inače, sa pristojne udaljenosti, mislile da je totalni "kreten". Znate za one parove koji ostanu zajedno po 50 godina? Istraživanja su pokazala da su to ljudi kojima veoma prija miris njihovog partnera (prirodni miris, a ne parfem), do te mere da im čak i partnerov znoj lepo miriše (ne misli se na znoj posle vekova nekupanja). Žene su svesnije sledeće činjenice nego muškarci: partnere u priličnoj meri biramo prema njihovom mirisu. Ukoliko nam se nečiji miris ne dopada, u najvećem broju slučajeva ćemo ga odbiti. Možda nećemo znati da je to zbog mirisa njegove kože; možda ćemo izmisliti hiljade drugih razloga - ali glavni uzrok biće taj da nam njegov prirodni miris jednostavno ne odgovara. Dragi naši muškarci, ne gubite nadu: to što se jednoj ženi vaš miris ne dopada, ne znači da neće nekoj drugoj. Egzotičan podatak: žene koje mirišu znoj dojilja imaće povećanu seksualnu želju. U čemu je trik? Jednostavno, taj miris šalje poruku da je okruženje bezbedno za razmnožavanje. Šta je s parfemima? Gde su oni u celoj toj priči? Bitni su, i te kako! Premda mi nismo uvek svesni kakvu poruku određeni miris šalje našem mozgu, naše ponašanje će svejedno biti u skladu sa tom porukom. Određenim parfemom možete poručiti okolini da ste raspoložene za flert ili za nežnost; određeni miris će vas, verovale ili ne, učiniti vitkijom u očima muškaraca (naučno dokazano!) - za to su najbolje cvetno-začinske kombinacije. Kako odabrati pravi miris za sebe? To je uvek glavobolja; nema vam druge nego da naprskate malo mirisa na kožu, sačekate nekoliko sati (tek tada će se osnovna nota mirisa iskombinovati sa vašim prirodnim mirisom), pa da procenite kako vam se dopada - tako sve dok ne nađete onaj pravi. Ako ga i ne nađete, to nije razlog za očaj; parfem je samo dodatak. Privlačna žena je privlačna žena, sa parfemom ili bez njega. izvor |
|
 | |
Dragance Aktivni član

Broj postova: 1567 Godine: 26 Datum registracije: 04.06.2010
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! ned 13 lip - 9:38 | |
| Privlačna žena je privlačna žena, sa parfemom ili bez njega. Ovo mi se svidja  .Redovna higijena je najljepsi miris:).Ipak,mislim da ne postoji zena koja nema par bocica mirisa!!!Volim da mirisem  |
|
 | |
mentalistica Aktivni član

Broj postova: 956 Datum registracije: 14.05.2010
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! pet 18 lip - 15:19 | |
| Jako mi je bitno da partner drži do svoje higijene i da miriši, isto tako i ja.
I kad mi lijepo miriši, imam veću želju ga grlit, ljubit i biti stisnuta uz njega. |
|
 | |
Wall-e VIP član

Broj postova: 6535 Godine: 26 Lokacija: Bejha Datum registracije: 04.06.2010
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! pet 18 lip - 15:20 | |
| Ja mirišem, uvijek.  |
|
 | |
len Aktivni član

Broj postova: 479 Datum registracije: 23.06.2010
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! sri 7 srp - 18:47 | |
| jako cesto i volim to cuti  |
|
 | |
Firefly Aktivni član

Broj postova: 1166 Godine: 22 Lokacija: Među oblacima Datum registracije: 06.07.2010
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! sri 7 srp - 19:13 | |
| uf mirisi ja za neke imam stvarno neosjetljiv nos, ali mi nema ničeg dražeg nego kad nekog zagrliš pa osjetiš onaj miris kod vrata, pogotovo osobe u koju si zaljubljen i onda dođeš doma i shvatiš da čitav po njoj mirišeš ili poslije seksa  onda bi ga njušila čitav dan... a njemu dobro za to ne treba biti budan što se tiče parfema.. oni tako i onako ispare za par sati.. ja osobno volim od jorgovana ili neke cvjetne.. kad se ide van onda se uzme neki jači da te nanjuše a ovako preko dana ako se stavlja stavlja se neki blagi bito je držati higijenu  |
|
 | |
Blizanka Administratorica

Broj postova: 70627 Godine: 161 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! sri 7 srp - 19:25 | |
| Gea dobro si rekla bitno je drzati higijenu ..koja korist od privlacne zene ili muskarca ako ne drze do higijene ..ne moze ih ni jedan miris spasiti :  : _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
|
|
 | |
goc VIP član

Broj postova: 4443 Godine: 21 Lokacija: daleko od svih.. Datum registracije: 21.07.2009
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! sri 7 srp - 19:26 | |
| ako nema higijene, miris može samo pogoršati stvar  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! sri 7 srp - 19:31 | |
|
miris je informacija, doživljaj, asocijacija...
čulo mirisa mi je oštro izuzetno...
|
|
 | |
Rokerka VIP član

Broj postova: 4347 Godine: 15 Lokacija: Nedođija ^^ Datum registracije: 31.12.2009
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! sub 14 kol - 12:46 | |
| Često mi kažu da mi kosa miriše lepo...  A parfeme ne korisim...stvarno retko...  |
|
 | |
irko VIP član

Broj postova: 4348 Lokacija: Kuca Datum registracije: 10.08.2010
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! sub 14 kol - 13:58 | |
| i sam sam zakljucio da je veoma bitno kako mirises i kako tvoj partner mirise |
|
 | |

| Naslov: Re: Lepo mirišeš! sub 14 kol - 14:06 | |
| jako jako bitno ..... da ne znam kakav je ko ako prodem i osjetm .."miris"...uzas.... a pogotovo sad uci u tramvaj .... _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|
|
 | |
Blonde VIP član

Broj postova: 6355 Godine: 26 Datum registracije: 30.08.2011
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! uto 11 lis - 12:21 | |
| Najbitnija je higijena i kod mene i kod mog partnera, volim u svakom trenutku mirisati na svjezinu, tusiranja vise puta na dan....mmm....al isto to ocekujem od mog partnera, e onda vec parfemi mogu doci u obzir... |
|
 | |
Kikica VIP legenda foruma

Broj postova: 46279 Godine: 33 Datum registracije: 04.03.2009
 | Naslov: Re: Lepo mirišeš! sri 12 lis - 20:30 | |
| ..lijepo je kada ti kažu .. baš fino mirišeš.. ja volim voćkaste blage mirise i baš mi je drago kada je nekom miris koji imam na sebi ugodan i fin. |
|
 | |

| Naslov: Re: Lepo mirišeš! ned 30 lis - 21:14 | |
| zaista se posebno osjecam kad mi neko kaze bas lijepo mirises ...volim i ja osjetiti svoj miris ...tek kad se istusiram onda dolazi u obzir dezodorans lagan ...a parfem rijetko koristim ljeti i kad ga koristim onda je to vecinom u vecernjim satima...kad osjetim da se neko osjeti na znoj i jos uz to dezodorans nabaci ono kao da ublazi ...bas bih povracala _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|
|
 | |
|