| Autor/ica | Poruka |
|---|
vii Početnik

Broj postova: 4 Godine: 20 Datum registracije: 22.09.2010
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sri ruj 22 2010, 17:00 | |
| ajde pomoc xD OKO TEME STRAH U OCIMA MOGA DRUGA xd |
|
 | |
vii Početnik

Broj postova: 4 Godine: 20 Datum registracije: 22.09.2010
 | Naslov: PISMENA sri ruj 22 2010, 17:10 | |
| MOZE POMOC OKO TEME STRAH U OCIMA MOGA DRUGA |
|
 | |
Kikica Živa legenda foruma

Broj postova: 47587 Godine: 34 Datum registracije: 04.03.2009
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sri ruj 22 2010, 17:15 | |
| Ne vići Vii..čujemo mi svi dobro. Ja ti pomoći ne mogu..a ako neko bude imao volje..ostavio si dovoljno poziva u pomoć za tri sastava  možda ti netko pomogne |
|
 | |
Blizanka Administratorica

Broj postova: 77493 Godine: 162 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sri ruj 22 2010, 19:39 | |
| Vi ..Kiki ima pravo sacekaj i ako neko zna i ima volju i zelju pomoci ce ti ...nema potrebe da ostavljas postove i na drugim mjestima ..  ajde forumasi pomozite .... _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|
|
 | |
tamara ** Početnik

Broj postova: 1 Godine: 16 Datum registracije: 22.09.2010
 | Naslov: pls! sri ruj 22 2010, 19:58 | |
| treba mi za sutra sastav na temu dogadjaj na velikom odmoru...molim vas... |
|
 | |
Wall-e VIP član

Broj postova: 6534 Godine: 27 Lokacija: Bejha Datum registracije: 04.06.2010
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sri ruj 22 2010, 20:10 | |
| Tamara gdje si bila prije?? Nemože se sastav samo tako napisati. |
|
 | |
bodomiere VIP član

Broj postova: 4353 Godine: 22 Lokacija: Kaštel Sućurac Datum registracije: 30.05.2010
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sri ruj 22 2010, 21:00 | |
| | vii je napisao/la: | | MOZE POMOC OKO TEME STRAH U OCIMA MOGA DRUGA |
strah od čega? |
|
 | |
Blizanka Administratorica

Broj postova: 77493 Godine: 162 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sri ruj 22 2010, 21:42 | |
| Bodo nije bitno od cega.. bitan je strah u ocima druga ... _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|
|
 | |
bodomiere VIP član

Broj postova: 4353 Godine: 22 Lokacija: Kaštel Sućurac Datum registracije: 30.05.2010
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke pon ruj 27 2010, 13:33 | |
| ko strah općenito znači a nin bitno koji je da jest...onda sam mogo za 5-10 min sredit...da sam mogo na net pri... |
|
 | |
acaboy3 Početnik

Broj postova: 3 Godine: 17 Datum registracije: 29.09.2010
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sri ruj 29 2010, 21:45 | |
| molim vas ... pomognite ... ajde nesto na temu obicaji u mojoj porodici ...  ... ja sam smislio uvod pomognite dalje ... nova godina,božić,uskrs... svi ti praznici koje proslavljamo u krugu porodice su za mene nekako posebni .  dalje ??? |
|
 | |
acaboy3 Početnik

| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sri ruj 29 2010, 22:38 | |
|  POMOC !!! |
|
 | |
bodomiere VIP član

| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke pet lis 01 2010, 19:56 | |
| Nova godina,Božić,Uskrs...Svi ti praznici koje proslavljamo u krugu porodice su za mene nekako posebni...Imaju "ono nešto" što se kaže...Tada je cjela porodica na okupu,svi smo skupa,kako bi i trebalo biti,tada je neka posebna toplina u emotivnom smislu svuda oko nas...
ček da još malo promislim... |
|
 | |
Rokerka VIP član

Broj postova: 4341 Godine: 16 Lokacija: Nedođija ^^ Datum registracije: 31.12.2009
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sub lis 02 2010, 09:32 | |
| E za ove običaje stvarno ne znam...sad ću da pronađem stare sveske iz Srpskog, možda ima nešto...Al bukvalno mi ništa ne pada na pamet. I nemoj tako uvod, odmah da ti kažem. Ne valja  Počni nešto o običajima "Još u praistoriji ljudi su imali običaje i izvodili su razne obrede. Prizivali su rodnu godinu pesmama i priklanjali žrtve bogovima za sreću. I dan danas postoji dosta običaja, ali su se napretkom kulture dosta izmenili. Meni su najdraži Božićni običaji..." Nešto na tu foru smisli...i posle piši šta radiš za Božić...ono, od badnjaka, voće, doručak, večera...znaš već.  |
|
 | |
acaboy3 Početnik

| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sub lis 02 2010, 12:08 | |
| hvala ti puno ...  da li mozes jos nesto malo kao da mi napravis poredjenje ... npr. baka mi je pricala da se nekad radilo tako a danas ovako ... |
|
 | |
Rokerka VIP član

Broj postova: 4341 Godine: 16 Lokacija: Nedođija ^^ Datum registracije: 31.12.2009
 | Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke sub lis 02 2010, 13:57 | |
| ...Kad sam bio mali, deka mi je često pričao priče iz svoje mladosti. Mnogo je voleo Božić, pa mi je često pričao o njemu. Ranije, kad je on bio mlad, skupljali su se svi ljudi iz varoši (ili ulice, zavisi gde živiš :P) i zajedno su išli po badnjak. Nakon završenog posla svi su nazdravili i popili po jednu čašicu rakije. Danas retko koje porodice idu u šume za badnjak. Uglavnom su zauzeti poslom, pa ga kupe u prodavnicama. Takođe, na badnje veče, najstariji u porodici je uzimao badnjak a ostali članovi su za njim ulazili u kuću i imitirali domaće životinje, ili kako je deda pričao, cijukali i pijukali, a domaćica kuće je bacala žito, slamu i sitne pare na ukućane. Posle trećeg unošenja badnjaka u kuću, sedali su da večeraju. Danas samo neke porodice obavljaju ovaj običaj. Uglavnom se samo unese badnjak, poželi se sreća i zdravlje i sedne se da se večera. Ovoliko ja znam o Božiću...a ti vidi ono...uradi nešto, nadam se da je pomoglo. |
|
 | |
| | Sastavi za pismene zadatke | |
|