| | | ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? | |
| |
| | Autor/ica | Poruka |
|---|
WIND Aktivni član

Broj postova: 1671 Godine: 30 Datum registracije: 09.12.2009
 | Naslov: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pet sij 01 2010, 17:15 | |
| First topic message reminder :
Nekako mi se nekad smuci proci ulicom tokom praznika kao sto je evo primjera radi bila i protekla noc kad se slavila Nova godina. Ne mozete proci 100m a da ne zateknete nekoga ko tetura ili ima onaj krvavi bezlicni pogled u ocima,pogled natopljen alkoholom. Sinoc prodjoh pored grupe momcica od nekih max 13god....puni sebe,prse se koji je koliko popio i koliko moze da popije, medjusobno se pridrzavaju dok teturaju jedan na drugoga,u rukama im plasticne case pive a oko njih, po plocniku,bazdi prosuta piva.....jadan prizor
Nekako mi je neshvatljivo zasto je alkohol toliko "IN"? Pogotovo medju sve mladjom populacijom needukovane i naivne djece?? Mada nije nista bolja situacija ni sa nekim "odraslim i zrelim" ljudima! Licno sam prisustvovala prizoru gdje otac sjedi sa šestogodisnjim sinčićem i otac pije pivo i prica sa nekim poznanikom pa okrene se djetetu i ponudi mu pivu a mali potegne dobar gutljaj iz boce na sveopce odobravanje i ponos oca!!! I tako on se hvali pred poznanikom kakav mu je momcina sinak od 6godina!! Ima mali milion primjera djece,omladine,odraslih u alkoholiziranom stanju....jednimo sto nikako ne mogu da shvatim je: U CEMU JE DRAZ ALKOHOLA???? Naloce se za rodjendan, za godicnjicu,za Novu godinu.....itd.....zasto?? Misle da je "cool" teturati okolo, nesvjesno pricati bljuzgotine, posrtati,padati i valjati se po podu,povracati,pa smrditi po izbljuvku,vrijedjati druge,nesvjesno im pricati prostote.... itd itd itd Cemu sve to? Stvarno cemu sve to??? Sta je toliko "lijepo" i "privlacno" u alkoholu pa svake godine uvijek i nanovo alkohol nalazi nove konzumente? Uprkos svim medicinskim i psiholoskim i socijalnim upozorenjima i kampanjama koje se vode protiv alkohola?
Kako toliko osoba nadje "slast" u necemu tako gorkom kao sto je alkohol? |
|  | |
| Autor/ica | Poruka |
|---|
nitapita VIP član

Broj postova: 4813 Godine: 27 Datum registracije: 25.10.2009
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? čet tra 22 2010, 11:23 | |
| Nepijem ga cesto,pijem jedino kad idem vanka malo da me opusti...ali nekad se zanesem pa se ubijem ko macka  |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pon tra 26 2010, 19:14 | |
| ma jednostavno nekad čoveku treba neki gutljaj alkohola, pa i neki put više...zašto da ne??... |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pon tra 26 2010, 19:17 | |
| Ne pijem cesto, tako da me 2-3 case obore  inace pijejm kad sam tuzna ili da se opustim.. |
|  | | DjBjelovarcanin VIP član

Broj postova: 3941 Godine: 25 Lokacija: Sve zemlje u europi okruzje Datum registracije: 17.05.2009
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pon tra 26 2010, 20:35 | |
| pijem zato sto sam vesel i sto me opusta.Ali kad krenem nema stajanja. |
|  | | Dragance Aktivni član

Broj postova: 1567 Godine: 26 Datum registracije: 04.06.2010
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pet lip 11 2010, 08:25 | |
| Goran stalno nudi pice!!! Ne pretjerujem u alkoholu.Ponekad popijem,radi podizanja raspolozenja... |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pet srp 09 2010, 12:14 | |
| ne vidim razlog zašto ga ne bi pio..  : |
|  | | Kikica VIP legenda foruma

Broj postova: 46279 Godine: 33 Datum registracije: 04.03.2009
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pet srp 09 2010, 22:28 | |
| A nema bolje do finog desertnog vina..nakon dobre klop ili fina vina uz finu klopu. Naravno da ne pijem da se opijem..ali malo za dušu nekad.. ma baš obožavam fina vina.  |
|  | | irko VIP član

Broj postova: 4348 Lokacija: Kuca Datum registracije: 10.08.2010
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pet kol 13 2010, 13:11 | |
| radi svega kad je provod,kad sam s haverima,kad treba da mi se zivci opuste...dosta toga da ne mogu ni opisat |
|  | | Firefly Aktivni član

Broj postova: 1166 Godine: 22 Lokacija: Među oblacima Datum registracije: 06.07.2010
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pet kol 20 2010, 14:06 | |
| bolje se osjećam u društvu... povućena sam dosta pa mi on daje dozu hrabrosti  |
|  | | mobile VIP član

Broj postova: 17443 Godine: 21 Datum registracije: 23.04.2011
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? uto tra 26 2011, 18:27 | |
| |
|  | | Gracija... VIP član

Broj postova: 4940 Godine: 24 Datum registracije: 10.08.2011
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pet kol 12 2011, 08:56 | |
| ..pa, volim.. Ali pijem samo pivo i rakiju! |
|  | | Phoenix Početnik

Broj postova: 5 Godine: 32 Datum registracije: 12.01.2012
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? čet sij 12 2012, 21:43 | |
|
Zadnja promjena: Phoenix; ned sij 15 2012, 20:10; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|  | | Blizanka Administratorica

Broj postova: 70623 Godine: 161 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? čet sij 12 2012, 21:48 | |
| Nit ga pijem.. nit ga volim a najmanje mi je in ...al ne smeta mi ako ga neko pije u mom drustvu ako nije osoba koja ne moze i ne zna bez alkohola _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
|
|  | | Goran Rođen za pobjede

Broj postova: 88804 Godine: 30 Lokacija: Bjelovar Datum registracije: 24.09.2008
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? čet sij 12 2012, 22:01 | |
| Pijem samo čaj u zadnje vrijeme.  _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja "Nikad nije kasno za ono što je vrijedno. Budi ono što želiš da budeš. Živi život na koji ćeš biti ponosan. I potrudi se da uvijek imaš snage da kreneš ispočetka."
|
|  | | LuckyM5 VIP član

Broj postova: 4096 Godine: 33 Datum registracije: 25.10.2011
 | Naslov: Re: ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? pet sij 13 2012, 00:04 | |
| Opusti me. I samo zbog toga a i ukusa.  Ako je koktel u pitanju ili neko slatko piće poput martinija, i ono sa zmrvljenim ledom uh nikako mu se sjetiti naziva. |
|  | | | | ALKOHOL (Razlozi zasto ga pijete)? | |
|
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| | Online | Ukupno je: 317 korisnika/ca online; 3 registriranih, 0 skrivenih i 314 gostiju. :: 2 Bots Goran, plazmica i kremic, RiječankaNajviąe korisnika/ca istovremeno online bilo je: 421, dana pon svi 21 2012, 21:05. |
| Statistics | Registriranih korisnika/ca: 4049. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Lenaaaa.
Ukupno postova: 757465. in 15515 subjects
|
| Top posting users this month | |
| Top posting users this week | |
| Misao dana |  |
| Marketing |  |
| Najbolji vicevi | | Dijeli Jadranka Kosor letke po Zagrebu i sretne cigu…
-Jeste li vi HDZ-ovac?
-Ne, ja sam sitni lopov! |
| Carpe diem blog |  |
|