First topic message reminder :
Nekako mi se nekad smuci proci ulicom tokom praznika kao sto je evo primjera radi bila i protekla noc kad se slavila Nova godina.
Ne mozete proci 100m a da ne zateknete nekoga ko tetura ili ima onaj krvavi bezlicni pogled u ocima,pogled natopljen alkoholom.
Sinoc prodjoh pored grupe momcica od nekih max 13god....puni sebe,prse se koji je koliko popio i koliko moze da popije, medjusobno se pridrzavaju dok teturaju jedan na drugoga,u rukama im plasticne case pive a oko njih, po plocniku,bazdi prosuta piva.....jadan prizor
Nekako mi je neshvatljivo zasto je alkohol toliko "IN"?
Pogotovo medju sve mladjom populacijom needukovane i naivne djece??
Mada nije nista bolja situacija ni sa nekim "odraslim i zrelim" ljudima!
Licno sam prisustvovala prizoru gdje otac sjedi sa šestogodisnjim sinčićem i otac pije pivo i prica sa nekim poznanikom pa okrene se djetetu i ponudi mu pivu a mali potegne dobar gutljaj iz boce na sveopce odobravanje i ponos oca!!! I tako on se hvali pred poznanikom kakav mu je momcina sinak od 6godina!!
Ima mali milion primjera djece,omladine,odraslih u alkoholiziranom stanju....jednimo sto nikako ne mogu da shvatim je: U CEMU JE DRAZ ALKOHOLA????
Naloce se za rodjendan, za godicnjicu,za Novu godinu.....itd.....zasto??
Misle da je "cool" teturati okolo, nesvjesno pricati bljuzgotine, posrtati,padati i valjati se po podu,povracati,pa smrditi po izbljuvku,vrijedjati druge,nesvjesno im pricati prostote.... itd itd itd
Cemu sve to? Stvarno cemu sve to???
Sta je toliko "lijepo" i "privlacno" u alkoholu pa svake godine uvijek i nanovo alkohol nalazi nove konzumente? Uprkos svim medicinskim i psiholoskim i socijalnim upozorenjima i kampanjama koje se vode protiv alkohola?
Kako toliko osoba nadje "slast" u necemu tako gorkom kao sto je alkohol?