| | | Zaljubljeni u dvije osobe | |
| |
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Ary VIP legenda foruma

Broj postova: 19662 Godine: 31 Lokacija: Sisak Datum registracije: 16.04.2009
 | Naslov: Zaljubljeni u dvije osobe uto ruj 29 2009, 09:01 | |
| First topic message reminder :
Život s više partnera u našoj kulturi nije uobičajen. Istina je da ljudsko srce ima mjesta za više od jedne osobe, samo je pitanje da li je po pitanju partnerske seksualne ljubavi to dopušteno i moralno opravdano. Seksologinja sa Sveučilišta Washington u Seattleu Dr. Pepper Schwartz objašnjava kako mi zapravo možemo voljeti više od jedne osobe, ali ne želimo. Strah nas je!
Ako nešto ne štima u vezi ili braku, u većini slučajeva ljudi se boje nešto promijeniti, navika zna biti ugodna stvar. Onda se dogodi "susret" sa osobom koja u nama budi trnce i tople osjećaje. Prepustimo se i toj osobi, s kojom također dođe do ljubavi. Zabluda je da je odnos s "drugom" osobom uvijek samo seksualne naravi, može također biti emocionalne i psihičke.
U koga se zaljubljujemo
"Kad se zaljube u nekog drugog, obično se zaljube u nekog tko je točan duplikat osobe s kojom jesu, a obično ih zanimaju dodatne kvalitete koje im nedostaju kod njihovih partnera", kaže dr. Schwartz.
Moralisti će na to gledati kao na sebično ponašanje, osobe koja je nezasitna i bezobzirna. Ipak, teško je živjeti bez važne stvari koja vam fali u vezi, te kad ju vidite samo okrenuti leđa. Lakše reći, nego učiniti.
Dok se to ne dogodi, mislimo kako nema šanse da ikada ikog volimo kao odabranika-cu svog srca. Nezamislivo nam je da želimo poljubiti nekog drugog, ipak ljubav ipak ima svoje planove.
Zavaravanje ili neodlučnost
Andrija (30) već je šest godina u vezi sa dvije žene. Sa svojom sada ženom Sandrom (29). Rano su počeli i on ju i dalje voli. Ipak tvrdi da ju je oženio, jer misli da ona to zaslužuje. S Majom (26) je šest godina i oni su "noćni" i "vikend" ljubavnici. Andrija je uspio Maji objasniti da se mora oženiti, ali da i nju jako voli. Njegova je tvrdnja da ima pola srca i pola mozga za jednu, a pola za drugu i da bi se bez ijedne od njih osjećao nezadovoljan. Njih dvije pristaju na to, Sandra je dobila brak, ali noćima se pita gdje je Andrija, dok je Maja odlučila biti s njim dok joj ne naiđe netko bolji. Ipak, i sama priznaje da se toliko navikla na njegove dodire, da nema potrebe za drugim muškarcem.
Dr. Schwartz objašnjava kako je voljeti jednu, dvije ili više osoba u našoj prirodi. "Možda ste vi baš ona vrst osobe koja NIKADA ne bi mogla voljeti jednu osobu pa nađite dvoje ljudi koji vas mogu i žele dijeliti te se prestanite zavaravati i posvetite se objema osobama", objašnjava Schwartz.
she.hr |
|  | |
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Blizanka Administratorica

Broj postova: 70623 Godine: 161 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Zaljubljeni u dvije osobe uto stu 08 2011, 17:08 | |
| ima li neko da moze biti ili da je trenutno zaljubljen u dvije osobe ..... _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
|
|  | | Blonde VIP član

Broj postova: 6355 Godine: 26 Datum registracije: 30.08.2011
 | Naslov: Re: Zaljubljeni u dvije osobe uto stu 08 2011, 17:11 | |
| Nema sanse...to mi se nikad nije desilo, i ne znam da li je to uopste moguce. Ja kad volim onda je to to, samo on i niko vise, ako osjetim da mi se neko svidi sa strane, (za vece necu ni da komentarisem jer uvijek postavljam sebi granice) onda znam da nesto nije u redu u mojoj vezi i reagujem, u smislu razgovora sa partnerom, preispitivanja svojih emocija. Ja sam zena za jednog muskarca, nikako dva ili ne daj boze vise |
|  | | LuckyM5 VIP član

Broj postova: 4096 Godine: 33 Datum registracije: 25.10.2011
 | Naslov: Re: Zaljubljeni u dvije osobe uto stu 08 2011, 18:53 | |
| Sve je moguće. Ovisi kakav je tko kao osoba . Ima ljudi koji mogu voljeti čitav svijet a opet drugih koji ne vole ni sami sebe a kamoli nekog drugog. Da moguće je vjerujem. Iako mi to nitko nikada nije rekao. Jednu osobu voliš na jedan način , drugu na drugi a treću nikako.  Zašto bi to bilo nemoguće ili pokvareno. od viška ljubavi glava ne boli, osim ako su ljudi u braku e onda postaje komplicirano i tu veze pucaju, zato je nemoguće sjediti na dvije stolice i nije fer da zadaješ glavobolje nekome. Ne možeš biti i pošten i j... |
|  | | | | Zaljubljeni u dvije osobe | |
|
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| | Online | Ukupno je: 340 korisnika/ca online; 4 registriranih, 0 skrivenih i 336 gostiju. :: 2 Bots Goran, Otelo, plazmica i kremic, RiječankaNajviąe korisnika/ca istovremeno online bilo je: 421, dana pon svi 21 2012, 21:05. |
| Statistics | Registriranih korisnika/ca: 4049. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Lenaaaa.
Ukupno postova: 757428. in 15515 subjects
|
| Top posting users this month | |
| Top posting users this week | |
| Misao dana |  |
| Marketing |  |
| Najbolji vicevi | | Dijeli Jadranka Kosor letke po Zagrebu i sretne cigu…
-Jeste li vi HDZ-ovac?
-Ne, ja sam sitni lopov! |
| Carpe diem blog |  |
|