Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 

Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next

Trebala li križeve maknuti iz državnih institucija?
 Da
 Nikako
 Ne
 Svakako
 Ne znam
Rezultati
Autor/icaPoruka
Goran
Rođen za pobjede
Rođen za pobjede

Male
Cancer Rooster
Broj postova: 88756
Godine: 30
Datum registracije: 24.09.2008

PostajNaslov: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   čet kol 13 2009, 17:12

Mesić predlaže da se maknu križevi iz državnih institucija. Smatram da to nije potrebno, u križu nema ništa loše, to bi trebala biti stvar izbora djelatnika određenih institucija.

http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293
Ary
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Pisces Rooster
Broj postova: 19662
Godine: 31
Datum registracije: 16.04.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   pet kol 14 2009, 11:24

Ma joj s čim se oni još zamaraju...kakve sad veze imaju križevi sa bilo čim...ko hoće neka ima ko neće nemora...
[Vrh] Go down
Goran
Rođen za pobjede
Rođen za pobjede

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   pet kol 14 2009, 11:28

Mesić je to potaknuo jer je u svađi sa Crkvom, glup je do bola.

http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293
Seth
Aktivni član
Aktivni član

Male
Pisces Goat
Broj postova: 1207
Godine: 33
Datum registracije: 12.08.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   pet kol 14 2009, 11:48

Mislim da su križevi stvar institucija u kojima se nalaze, ali isto tako treba razmišljati da nisu u tim institicijama samo krščani da ima i drugih vjera.

Ali to je trenutno nebitno u kakovoj smo situaciji.
[Vrh] Go down
Kikica
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Taurus Goat
Broj postova: 46278
Datum registracije: 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   pet kol 14 2009, 12:24

Ariela je napisao/la:
Ma joj s čim se oni još zamaraju...kakve sad veze imaju križevi sa bilo čim...ko hoće neka ima ko neće nemora...

TAKO JE...povikaše seljaci i ..... Laughing
[Vrh] Go down
Yo
Aktivni član
Aktivni član

Female
Pisces Tiger
Broj postova: 292
Godine: 26
Datum registracije: 22.06.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   pet kol 14 2009, 22:43

Seth je napisao/la:
Mislim da su križevi stvar institucija u kojima se nalaze, ali isto tako treba razmišljati da nisu u tim institicijama samo krščani da ima i drugih vjera.

Slazem se s tobom ;)
[Vrh] Go down
http://www.do-kraja.com/dforum/
Lux
VIP član
VIP član

Female
Aquarius Dragon
Broj postova: 4957
Godine: 47
Datum registracije: 03.02.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   sub kol 15 2009, 15:56

Naša država se definira kao svjetovna a ne kao crkvena, pa križ nije propisan za institucije i ne treba biti. Možda neki od djelatnika vole da je križ negdje u blizini, no ako rade sa strankama ne bi baš trebalo da izgleda kao da su ljudi ušli u župni ured. Svatko može objesiti križ na lančić ili traku oko vrata, velik ili malen, po izboru. Dok se ne radi o onom kukastom neće imati problema, a nekad se to gledalo, još u osamdesetim godinama mogli smo biti upozoreni na nekim radnim mjestima ako bismo došli na posao s križićem oko vrata.

Mislim da je Mesić potpuno bespotrebno digao halabuku oko ovoga, sad će tek nastati zbrka budući da stvar nije regulirana propisima nego prešutno Laughing
[Vrh] Go down
Goran
Rođen za pobjede
Rođen za pobjede

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   uto kol 18 2009, 04:35

Mislim da Mesić prečesto u posljednje vrijeme vrijeđa kompletnu Crkvu, neovisno o ovom slučaju, zbog svog sukoba s pojedincima unutar Crkve, jako nepromišljeno i nezrelo.

D_DoLL
Aktivni član
Aktivni član

Female
Scorpio Snake
Broj postova: 401
Godine: 22
Datum registracije: 18.11.2008

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   sri ruj 30 2009, 14:20

Ako ćemo po statutu RH - da, treba ih maknuti iz državnih institucija. Njima tamo nije mjesto. Ima na ovom svijetu još religija osim kršćanstva.
[Vrh] Go down
californiamen
VIP član
VIP član

Scorpio Broj postova: 2524
Godine: 111
Datum registracije: 17.11.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   sub pro 12 2009, 12:26

Goran je napisao/la:
Mesić predlaže da se maknu križevi iz državnih institucija. Smatram da to nije potrebno, u križu nema ništa loše, to bi trebala biti stvar izbora djelatnika određenih institucija.

Djelatnici državnih institucija ne mogu niti bi to trebali odlučivati svojevoljno. Ukoliko Ustav RH predviđa odvojenost crkve od države, tada u državnim institucijama ne smiju biti vjerska obilježja.
Druga je stvar što je to Mesić potakao iz puke želje da se "osveti" crkvenoj vrhušci za neke neraščišćene obračune koji su mu povrijedili ego..
[Vrh] Go down
WIND
Aktivni član
Aktivni član

Female
Aquarius Rooster
Broj postova: 1671
Datum registracije: 09.12.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   sub pro 12 2009, 13:22

Mislim da vjera treba biti privatna stvar....a ne nesto sto bi se lijepilo na svaki zid.
Na kraju krajeva, vjera je tu radi duse osobe a ne radi kicenja raznim simbolima na svakom cosku...
Nema nista lose ni u krstu ni u mjesecu i zvijezdi,u jevrejskoj zvijezdi itd...sve su to simbli vjera koje pojedinac izabere....ali jednostavno, za sve ima mjesto i vrijeme....a na mjestima gdje dolaze razlicite osobe,mjesto treba biti neutralno kako bi bilo ugodno za dolazak svakoga.
[Vrh] Go down
jaran
Aktivni član
Aktivni član

Male
Sagittarius Dog
Broj postova: 280
Godine: 17
Datum registracije: 07.12.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   sub pro 12 2009, 13:34

WIND je napisao/la:
Mislim da vjera treba biti privatna stvar....a ne nesto sto bi se lijepilo na svaki zid.
Na kraju krajeva, vjera je tu radi duse osobe a ne radi kicenja raznim simbolima na svakom cosku...
Nema nista lose ni u krstu ni u mjesecu i zvijezdi,u jevrejskoj zvijezdi itd...sve su to simbli vjera koje pojedinac izabere....ali jednostavno, za sve ima mjesto i vrijeme....a na mjestima gdje dolaze razlicite osobe,mjesto treba biti neutralno kako bi bilo ugodno za dolazak svakoga.

Ovaj komentar je jedan od razloga sto volim doci na ovaj forum iako nisam toliko aktivan
Bravo, cestitam ti na ovom komentaru
tolerancija i razumijevanje nas mogu zbliziti
hajde da popijemo po jednu, evo vrela je

[Vrh] Go down
http://www.brka56.com/index.htm
Kikica
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Taurus Goat
Broj postova: 46278
Datum registracije: 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   sub pro 12 2009, 13:39

Jooooj nacoinalit u meni vrišto..tko šta će nama tko šta skidati i stvljti..valjda da slušamo koje kakve partizane..sav se narogušim..

A onda razmotrim sve i mislim da svatko nosi vjeru u sebi..u redu je staviti naš grb u urede..sudnice..škole..jer to je ipak grb...ali križ..
Vjeru držim u sebi..i nemoram ju nikome trpati pred nos...svi znaju kakvi smo katolici..
Neki dan smo suprug i ja malo raspravljali o ovim Jehovinim svjedocima...i drugim novim vjerama čiji me sljedbenici svaki dan vuku za rukav na stazi i cesti..trpaju mi svoje letke po pošt. sandučiću.
Zbilja mislim da svaki pravi katolik nosi vjeru u srcu...za to nemora mahati križem po držvnim institucijama..za to imamo svoj dom.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   pon pro 21 2009, 00:39

Hrvatska je krscanska zemlja i ima pravo na simboliku kriza,
ipak je nasa kultura vezana uz religiju sto neki i zaboravljaju izgleda.
Respektirat treba tude ali i svoje cijenit.
U Njemackoj to turci zahtjevaju vec duze, najjaca su manjina.
A kod nas? Mesic....?!!! Sto me ne cudi sad to?
Neka ga bude stid, seronja jedan.
[Vrh] Go down
californiamen
VIP član
VIP član

Scorpio Broj postova: 2524
Godine: 111
Datum registracije: 17.11.2009

PostajNaslov: Re: Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?   pon pro 21 2009, 09:07

Passion je napisao/la:
Hrvatska je krscanska zemlja i ima pravo na simboliku kriza,
ipak je nasa kultura vezana uz religiju sto neki i zaboravljaju izgleda.
Respektirat treba tude ali i svoje cijenit.
U Njemackoj to turci zahtjevaju vec duze, najjaca su manjina.
A kod nas? Mesic....?!!! Sto me ne cudi sad to?
Neka ga bude stid, seronja jedan.

Hrvatska je država u kojoj se najveći broj njezinih stanovnika izjašnjava kao katolici, kultura je u prošlosti neizostavno bila vezana uz vjeru i vjersku i religijsku sferu - ali po Ustavu: RH je sekularna država, što znači da se vjerska obilježja ne stavljaju i ne ističu u javne institucije jer su one "aparati" svih njezinih stanovnika od kojih neki nisu katolici - a što nikako ne znači precjenjivanje tuđe kulture ili potcjenjivanje svoje. Pojam kulture je širi od religijske kulture..
A priča o "Mesiću" i njegovim zahtjevima je bila priča o povrijeđenom egu i služila je u dnevno-političke svrhe, pa je, stoga, tako dugo i trajala..
[Vrh] Go down

Treba li križeve maknuti iz državnih institucija?

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Čišćenje lule
» Literarni kružok
» Stigle klocne
» Baterija na laptopu
» Najljepši citati