Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 

Što položaj u kojem spavate govori o vama?

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
Ary
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Pisces Rooster
Broj postova: 19662
Godine: 31
Datum registracije: 16.04.2009

PostajNaslov: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pon tra 27 2009, 20:25

Spavate li na leđima, trbuhu ili na boku i kako to utječe na vas?

Profesor Chris Idzikowski, britanski stručnjak za spavanje, analizirao je šest najčešćih položaja spavanja i otkrio da svaki otkriva nešto o našoj osobnosti.

Fetus položaj
Oni koji se sklupčaju u fetus položaj opisuju se kao snažni izvana, ali meka srca. Možda jesu sramežljivi kad prvi put nekog sretnu, ali ubrzo se opuste. Ovo je najčešći položaj spavanja – prema istraživanjima na uzorku od 1000 ljudi, čak 41% ih spava u ovom položaju. U ovom položaju spava dvostruko više žena u odnosu na muškarce.

Položaj klade
Ovo je položaj u kojem ležite na boku, a obje su vam ruke sa strane. Osobe koje ovako spavaju su opuštene, društvene, vole biti dio ekipe, i vjeruju strancima. Pa ipak mogu biti lakovjerni.

Položaj čežnje
Ljudi koji spavaju na boku s obje ruke ispred sebe, otvorene su naravi, ali mogu biti sumnjičavi i cinični. Sporo donose odluke, ali jednom kad je donesu, neće je više nikada mijenjati.

Vojnički položaj
U ovom položaju ležite na leđima s obje ruke sa strane tijela. Ljudi koji spavaju u ovom položaju su općenito tihi i rezervirani. Ne vole gužve, a sebi i drugima postavljaju visoke standarde.

Položaj slobodnog pada
Ovo je položaj u kojem ležite na trbuhu s rukama oko jastuka i glave okrenute na stranu. Ovi su ljudi često društveni i uznemireni. Ne vole kritike ni ekstremne situacije, te mogu biti nervozni.

Položaj morske zvijezde
U ovom položaju ležite na leđima s obje podignute oko jastuka. Ovakvi ljudi su dobri prijatelji jer su uvijek spremni saslušati druge i ponuditi pomoć kad je potrebna. Općenito ne vole biti u centru pažnje.

Istraživanje je također pokazalo da većina ljudi rijetko mijenja položaj spavanja. Samo 5% kaže da spava drugačije svaku noć.

Profesor Idzikowski je također ispitao utjecaj različitih položaja spavanja na zdravlje. Zaključio je da je položaj slobodnog pada dobar za probavu, dok će ljudi koji spavaju u položaju vojnika ili morske zvijezde imati problema s hrkanjem i lošim snom.

Izvori:
flatseats.com
news.bbc.co.uk

žena.hr

Zadnja promjena: Ariela; pon tra 27 2009, 20:40; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pon tra 27 2009, 20:27

Fetus položaj
Oni koji se sklupčaju u fetus položaj opisuju se kao snažni izvana, ali meka srca. Možda jesu sramežljivi kad prvi put nekog sretnu, ali ubrzo se opuste. Ovo je najčešći položaj spavanja – prema istraživanjima na uzorku od 1000 ljudi, čak 41% ih spava u ovom položaju. U ovom položaju spava dvostruko više žena u odnosu na muškarce.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pon tra 27 2009, 20:32

Fetus položaj...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pon tra 27 2009, 20:38

Položaj slobodnog pada

Ovo je položaj u kojem ležite na trbuhu s rukama oko jastuka i glave okrenute na stranu. Ovi su ljudi često društveni i uznemireni. Ne vole kritike ni ekstremne situacije, te mogu biti nervozni.

Zadnja promjena: Teo; uto tra 28 2009, 08:00; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Ary
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Pisces Rooster
Broj postova: 19662
Godine: 31
Datum registracije: 16.04.2009

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pon tra 27 2009, 20:49

fetus...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pon tra 27 2009, 22:39

Položaj slobodnog pada

ima ovdje malo istine Smile
[Vrh] Go down
ajmeivana
VIP član
VIP član

Female
Virgo Rooster
Broj postova: 5247
Godine: 30
Datum registracije: 09.03.2009

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   uto tra 28 2009, 07:34

fetus
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   uto tra 28 2009, 11:30

Položaj slobodnog pada
..uopće se ne slažem s ovim tvrdnjama Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pet svi 01 2009, 01:11

Položaj slobodnog pada

laž, laž....
[Vrh] Go down
mala mazica
Aktivni član
Aktivni član

Female
Virgo Goat
Broj postova: 1081
Godine: 20
Datum registracije: 02.11.2008

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pet svi 01 2009, 08:26

i ja fetus....
al trenutno dok me noga boli-vojnički položaj...
[Vrh] Go down
Kikica
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Taurus Goat
Broj postova: 46278
Godine: 33
Datum registracije: 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pet svi 01 2009, 08:29

Mog ovdje nema, ja spavam na stomaku, ali desna ruka mi je uvijek pod stomakom , lijeva pod jastukom, lijevo noga mi je skvrćena. Baš imam položaj zaboravio
[Vrh] Go down
Teioo
Aktivni član
Aktivni član

Female
Leo Dog
Broj postova: 1819
Godine: 17
Datum registracije: 15.04.2009

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pet svi 01 2009, 11:23

kiki nisi jedina...upravo tako i ja znam spavat, ali isto tako cerekalo:
al nekad znam ili fetus ili položaj slobodnog pada...
opis za fetus je ko stvoren za mene, a opis slobodnog pada i ne baš...volim ja ekstremne situacija, malo uzbuđenja i akcije Smile
ja sam među ovih 5% koji kažu da spavaju drukčije svaku noć...ja stvarno svakako znam spavat, ali uglavnom izmjenjujem ovo troje - kako mi dođe
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   pet svi 01 2009, 21:59

položaj slobodnog pada, otprilike
[Vrh] Go down
sarah
Aktivni član
Aktivni član

Female
Aquarius Tiger
Broj postova: 208
Godine: 38
Datum registracije: 18.04.2009

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   ned svi 03 2009, 14:49

pa šta niitko ne spava kao ja??? Laughing

položaj čežnje...
[Vrh] Go down
Goran
Rođen za pobjede
Rođen za pobjede

Male
Cancer Rooster
Broj postova: 88756
Godine: 30
Datum registracije: 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Što položaj u kojem spavate govori o vama?   uto kol 11 2009, 11:58

Promjenim ja više položaja tijekom noči, najviše sam u položaju čežnje.... big smile

http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293

Što položaj u kojem spavate govori o vama?

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 3.Goto page : 1, 2, 3  Next

Similar topics

-
» Forum o knjigama
» Evo ih konacno!
» Ovo definitivno vrijedi pogledati!
» Proleće...šaroliko i raspevano.