| | |
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Blizanka Administratorica

Broj postova: 70619 Godine: 161 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Vodopad Skakavac pet oľu 06 2009, 10:56 | |
| First topic message reminder :Vodopad Skakavac se nalazi sjeverno od Sarajeva, i udaljen je nekih 12 km od centra grada. Vodopad je visok 98 m. Iako nema veliki protok vode odlikuje se izuzetnom ljepotom, naročito zimi kada njegov slap okuje led oblikujući fantastične prizore. Vegetacija oko samog vodopada obiluje endemičnim i relikatnim vrstama. Vodopad Skakavac spada u jedne od najljepših prirodnih atraktivnosti u Sarajevu. Mnogi turisti dolaze tu u potrazi za odmorom u prirodi i rekreacijom. Na Skakavac se moze doći autom do rampe a odatle oko 2 km treba pješačiti po ravnom i hladovini. Osjećaj je predivan kada šetate šumom, slušate cvrkut ptica i osjećate miris čempresa Osim za šetnju i odmor u prirodi, staze na Skakavcu su poznate i ljubiteljima planinskog biciklizma. Tako da mnogi mogu pronaći svoje zadovoljstvo i rekreaciju na ovom izletištu Ovu ljepotu vrijedi vidjeti, iskustvo je zaista nezaboravno  _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
|
|  | |
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Doktor Početnik

Broj postova: 3 Godine: 46 Datum registracije: 11.04.2011
 | Naslov: Re: Vodopad Skakavac pon tra 11 2011, 13:19 | |
| Slučajno sam naletio na Vaše slike ovog izletišta u Sarajevu. Ovdje sam poslom, pa još nisam dobro upoznao grad. Gdje je ova rampa, i kako se autom može doći do nje ? Dali treba terenac ili može proći i luksuznije auto? Hvala Vam puno ! | blizanka je napisao/la: | Vodopad Skakavac se nalazi sjeverno od Sarajeva, i udaljen je nekih 12 km od centra grada. Vodopad je visok 98 m. Iako nema veliki protok vode odlikuje se izuzetnom ljepotom, naročito zimi kada njegov slap okuje led oblikujući fantastične prizore. Vegetacija oko samog vodopada obiluje endemičnim i relikatnim vrstama. Vodopad Skakavac spada u jedne od najljepših prirodnih atraktivnosti u Sarajevu. Mnogi turisti dolaze tu u potrazi za odmorom u prirodi i rekreacijom. Na Skakavac se moze doći autom do rampe a odatle oko 2 km treba pješačiti po ravnom i hladovini. Osjećaj je predivan kada šetate šumom, slušate cvrkut ptica i osjećate miris čempresa Osim za šetnju i odmor u prirodi, staze na Skakavcu su poznate i ljubiteljima planinskog biciklizma. Tako da mnogi mogu pronaći svoje zadovoljstvo i rekreaciju na ovom izletištu Ovu ljepotu vrijedi vidjeti, iskustvo je zaista nezaboravno
 |
|
|  | | Blizanka Administratorica

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac pon tra 11 2011, 14:07 | |
| Drago mi je da si naletio na nase slike ..nek te neko uputi kako doci do Pionirske doline ...odatle ides prema Nahorevu a od Nahoreva imas sve putokaze...do Skakavca ...moze se doci do rampe bilo kojim autom ..a dalje ides pjeske ..to bi ti bilo to u kratko evo i jedna karta mislim da ce ti pomoci ...i lijepo se provedi http://img22.imageshack.us/f/p5120129.jpg/ _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|
|  | | Doktor Početnik

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac pon tra 11 2011, 14:23 | |
| Kako brz odgovor : Hvala vam puno. Uvijek netko spreman da pomogne... Znači da ponovim gradivo: Znam gdje je Pionirska, da li sa one trolejbuske stanice krenem prema Pionirskoj ili produzim pravo (ne skrecem prema toj kapiji) ? Pratim putokaze "Skakavac" sve do rampe. Tu ostavim auto i par kilometara šetnje, stižemo do vodopada... Imam malu djevojčicu, pa nismo baš za planinarenje i dugu šetnju ... Hvala još jednom, divni ste.... PS. "Garmin" me je par puta "navukao" u BiH, tako da sada sve istražujem preko neta. |

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac pon tra 11 2011, 15:11 | |
| Sa trolebuske stanice krenete prema Pionirskoj i prodete Pionirsku ...poslije Pionirske ..kad je ostavite iza leda ima cesta koja je dosta onako uska i uzbrdo se ide...ma nema da pogrijesite ..jer zaista je sve obiljezeno ...a iako niste sigurni gdje god da zaustavite pitate ..svi ce vas uputiti ...i da od rampe je setnja ..nema bas puno ali je malo uzbrdo ..i pazite s malim djetetom ..narocito kad se vracate dosta je strmo ... nema na cemu.. ne zahvaljujte ....lijep provod i odmor na Skakavc..bilo sta ako vam treba slobodno pitajte _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|
|  | | Doktor Početnik

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac pon tra 11 2011, 20:35 | |
| Hvala Vam. Ako nisam dosadan: Samo mi recite ima li gdje neki planinarski dom ili mali restoran sa domacom kuhinjim negdje u blizini ? | blizanka je napisao/la: | Sa trolebuske stanice krenete prema Pionirskoj i prodete Pionirsku ...poslije Pionirske ..kad je ostavite iza leda ima cesta koja je dosta onako uska i uzbrdo se ide...ma nema da pogrijesite ..jer zaista je sve obiljezeno ...a iako niste sigurni gdje god da zaustavite pitate ..svi ce vas uputiti ...i da od rampe je setnja ..nema bas puno ali je malo uzbrdo ..i pazite s malim djetetom ..narocito kad se vracate dosta je strmo ... nema na cemu.. ne zahvaljujte ....lijep provod i odmor na Skakavc..bilo sta ako vam treba slobodno pitajte |
|
|  | | Mirjana088 Početnik

Broj postova: 3 Godine: 24 Datum registracije: 22.04.2011
 | Naslov: Re: Vodopad Skakavac pet tra 22 2011, 16:00 | |
| Predivno mjesto zaista i kako imam namjeru da ga posjetim imam samo pitanje jel sigurno do te rampe toliko dobra cesta s obzirom da je vozac jako alergican na makadam ako nije u savrsenom stanju :P da se slucajno ne vrati sa pola puta xD Hvalaaa  |

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac pet tra 22 2011, 16:28 | |
| Mirjana ..dobar dan ti  e sad iskreno cesta je nikakva ...dosta je uzbrdo ...ali auti idu ne vraca se niko ..i da hoce ne moze se vratiti sa pola puta jer tesko je za okrenut se  ali zaista vrijedi otici ...zelim ti sretno ako budes isla i da ti se vozac ne vrati @Doktor zao mi je ... nisam ovo vidjela.. nije mi jasno kako mi je promaklo ..ali vec do sad ste saznali da ima planinarski dom i da se moze pojesti nesto ... _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac sub tra 23 2011, 08:31 | |
| ... a ne mogu da vjerujem da si mi tako brzo odgovorila  ja bezveze jutros usla da vidim ko ono slucalno mozda jeste ... hvala puno zaista  evo trebali bi poci za nekih sat vremena ... jedino me tjesi ovo sto si napisala '' i da hoce ne moze se vratiti sa pola puta jer tesko je za okrenut '' xD xD xD od uzivatiiiiiiii  |

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac sub tra 23 2011, 08:45 | |
| Dobro jutro ...  zelim ti lijep dan da se lijepo provedes ..evo bas je suncan i lijep dan ko stvoren za prirodu ...kad gore dodete zaboravit ce na los put  ..ocekujem s nestrpljenjem tvoje utiske kad se vratis sa izleta ....  jos jednom sretno i lijep provod _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac čet svi 05 2011, 00:08 | |
| E evo da se i ja javim iako nazalost nismo otisli taj dan do vodopada. '' Zaglavili'' smo an vrelu Bosne puna 3 i pol sata, a kako je nasem vozacu :P bilo prvi put da obilazi Sarajevo ipak smo morali i to odraditii nazalost vec je bilo kasno ... al bitna stvar je da je odusevljen Sarajevom, sto znaci veliku vjerovatnost ponovnog odlaska weeeeee  i onda definitivno Skakavac  i onda pisem utiske i dojmove  pozz iz Mostara  |

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac sub vel 04 2012, 16:30 | |
| _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac sub vel 04 2012, 16:32 | |
| _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|

| Naslov: Re: Vodopad Skakavac sub vel 04 2012, 16:34 | |
|       Vodopad Skakavac se nalazi 12 kilometara sjeverno od Sarajeva, iznad sela Nahorevo. To je jedan od najvećih i najljepših vodopada u BiH i predstavlja pravu turističku atrakciju. Skakavac se nalazi u kategoriji rezervata prirode, lokalne vrijednosti, pravno je zaštićen još 1954. godine. U toku 2002. godine, na osnovu evaluacije prirodnih vrijenosti, proglašen je spomenikom prirode u skladu sa kategorizacijom IUCN-a. Vodopad je visok 98 metara. Iako nema veliki protok vode, odlikuje se izuzetnom ljepotom, naročito zimi kada njegov slap okuje led oblikujući fantastične prizore. Okolno područje je jedno od najheterogenijih na tom prostoru, gdje dominiraju smrčevo-jelove šume i bukovo-jelove šume. U neposrednoj blizini vodopada, nalaze se šume i šikare crnog graba i jesenje šašike, te crnog graba i crnog jasena. Posebno interesantna je vegetacija na stijenama oko vodopada, koja obiluje endemičnim i relikatnim vrstama. Vodopad Skakavac, po mnogo čemu izuzetan, predstavlja jedan od najatraktivnijih turističkih motiva u neposrednoj blizini Sarajeva. (Sarajevo-x.com) _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
|
|  | | |
| | Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| | Online | Ukupno je: 39 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 39 gostiju. :: 2 Bots / Najviąe korisnika/ca istovremeno online bilo je: 421, dana pon svi 21 2012, 21:05. |
| Statistics | Registriranih korisnika/ca: 4047. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: mimimagdalena.
Ukupno postova: 757279. in 15514 subjects
|
| Top posting users this month | |
| Top posting users this week | |
| Misao dana |  |
| Marketing |  |
| Najbolji vicevi | | Dijeli Jadranka Kosor letke po Zagrebu i sretne cigu…
-Jeste li vi HDZ-ovac?
-Ne, ja sam sitni lopov! |
| Carpe diem blog |  |
|