| | Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? | |
|
|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Lux VIP član

Broj postova: 4957 Godine: 47 Lokacija: Zagreb Datum registracije: 03.02.2009
 | Naslov: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? ned vel 22 2009, 08:11 | |
| Čitam OVDJE o najnovijoj pedofilskoj aferi i razmišljam, s obzirom na način kako je tekst intoniran, je li čovjek uistinu kriv za ono za što ga optužuju. Pojam starog prasca oduvijek je poznat i ne znam postoji li žena koja se s takvim primjerkom nije nikad susrela. Zbog nepopularnosti homoseksualnosti u našim krajevima, iskustva muškaraca su možda malo siromašnija po tom pitanju, no ima i toga. Prva bih skočila da mi netko pipne dijete i taj se ne bi dobro proveo. Pedofilija je najodvratnija pojava jer se nasilje vrši nad bespomoćnom djecom i ostavlja trajne posljedice. Znam da nije isto pipkati dijete vrtićkog uzrasta i ono iz osmog razreda osnovne, no u velikoj mjeri se tu radi o istoj vrsti kaznenog djela.
No postoje nažalost pojave gdje se ljudi, osobito treneri, učitelji tjelesnog i drugi koji stalno rade s djecom, lažno optužuju za tu vrstu zlostavljanja. Razlog je često osobna netrpeljhivost djeteta ili roditelja prema toj osobi ili čak mogućnost da se kroz tužbu dobije odšteta za pretrpljene duševne boli - nešto što je nedavno sa zapada uvezeno i k nama. Osobno znam slučaj potpuno krivo optuženog čovjeka što je sudski dokazao - ali tek nakon dugotrajnog postupka i gubitka radnog mjesta na koje se poslije i nije htio vratiti. A dovoljno je "pustiti glasinu" vezano uz nekoga pa da taj netko ima velikih problema u obitelji i na radnom mjestu.
Što se mene tiče, "prave" pedofile bi se trebalo uškopiti i zatvoriti u samicu do kraja života, ali bi trebalo puno više pažnje polagati u ispravnost vođenja postupka protiv optuženih, jer optuženi je nevin dok mu se ne dokaže suprotno. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? ned vel 22 2009, 09:10 | |
| Spremno bi rekli ne.....ali ipak zavisi od situacije....informacija.......iako trebalo bi biti tako da se nikoga ne osuđuje bez dokaza..... |
|
 | |
Zlatko VIP član

Broj postova: 3974 Godine: 31 Lokacija: Sesvete Datum registracije: 15.10.2008
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? čet oľu 19 2009, 17:04 | |
| Da, ako je taj netko već jednom napravio ono za što ga se optužuje. |
|
 | |
Blizanka Administratorica

Broj postova: 70619 Godine: 161 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? sri vel 24 2010, 23:00 | |
| | Citat: | | Jeste li skloni osuditi nekoga samo na temelju glasina i općeg negativnog utiska koji ostavlja na vas? |
ne da bih nekog osudila ipak mora biti nesto mnogo vise od pukih glasina ...kad bih sudila na temelju glasina ...mislim da bi mi svi bili krivi _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
|
|
 | |
Dita von Teese VIP član

Broj postova: 3416 Godine: 101 Datum registracije: 12.02.2010
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? sri vel 24 2010, 23:12 | |
| U osnovi da,svi to radimo,donosimo zakljucke na prvi pogled.Bitan je onaj drugi. |
|
 | |
californiamen VIP član

Broj postova: 2524 Godine: 111 Datum registracije: 17.11.2009
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? sri vel 24 2010, 23:21 | |
| | Dita von Teese je napisao/la: | | U osnovi da,svi to radimo,donosimo zakljucke na prvi pogled.Bitan je onaj drugi. |
Koji drugi?
ps. btw..opet ne možeš primati pp.? ajde pošalji mi jednu da ti mogu odgovoriti...  |
|
 | |
Dita von Teese VIP član

| Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? sri vel 24 2010, 23:34 | |
| Drugi pogled! A sta je sa tim pp vise..ccc.. |
|
 | |
teaa Aktivni član

Broj postova: 2446 Godine: 42 Lokacija: Split Datum registracije: 05.02.2010
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? sri vel 24 2010, 23:34 | |
| Pa...nikome nije svejedno,baš kad su pedofili u pitanju.Ne osuđujem,ali kad se na nekog baci iti mala ljaga po tom pitanju,osuđen je i bez dokaza.Ljudi su općenito ljuti na takve stvari. |
|
 | |
californiamen VIP član

Broj postova: 2524 Godine: 111 Datum registracije: 17.11.2009
 | |
 | |
Dita von Teese VIP član

| Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? sri vel 24 2010, 23:39 | |
| |
|
 | |
donkarlos Aktivni član

Broj postova: 184 Godine: 57 Datum registracije: 07.03.2010
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? ned oľu 07 2010, 19:40 | |
| Ne...ali kad se dokaže itekako...!!  |
|
 | |
Blizanka Administratorica

Broj postova: 70619 Godine: 161 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? čet sij 27 2011, 11:54 | |
| Nikog ne osudujem na temelju glasina..mada kad su pedofli u pitanju ono uvijek nekako sam sklona odmah osuditi ih ..mada sam svjesna da mnogi koji rade sa djecom uvijek su na meti optuzbi ...i tu treba biti pazljiv kod optuzbi bez dokaza
_________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
|
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? čet sij 27 2011, 11:57 | |
| Ne. Nikada bez dokaza i nikada na temelju glasina.To je u suprotnosti i s mojim stavovima, a i s mojom profesijom. |
|
 | |
cinnamon duckie Aktivni član

Broj postova: 1288 Godine: 112 Lokacija: u labirintu Datum registracije: 11.10.2010
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? čet sij 27 2011, 12:33 | |
| Ponekada. Svi to rade, pa nisam ni ja imuna. Ne radi se samo o zločinima, nego i o običnim, svakodnevnim stvarima. No, s glasinama treba oprezno, uvijek provjeriti. No, što kada to nismo u mogućnosti? Onda se u nama rađaju sumnje, možda osjećaji govore jedno, a razum drugo. Koje pobjeđuje? |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? čet sij 27 2011, 12:35 | |
| Ne rade to svi. Odgovorno tvrdim da ja to ne radim. |
|
 | |
| | Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza? | |
|