Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 

Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next

Jeste li skloni osuditi nekoga samo na temelju glasina i općeg negativnog utiska koji ostavlja na vas?
 Da
 Ponekad, ali nastojim se suzdržati
 Ne
Rezultati
Autor/icaPoruka
Lux
VIP član
VIP član

Female
Aquarius Dragon
Broj postova: 4957
Godine: 47
Datum registracije: 03.02.2009

PostajNaslov: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   ned vel 22 2009, 08:11

Čitam OVDJE o najnovijoj pedofilskoj aferi i razmišljam, s obzirom na način kako je tekst intoniran, je li čovjek uistinu kriv za ono za što ga optužuju. Pojam starog prasca oduvijek je poznat i ne znam postoji li žena koja se s takvim primjerkom nije nikad susrela. Zbog nepopularnosti homoseksualnosti u našim krajevima, iskustva muškaraca su možda malo siromašnija po tom pitanju, no ima i toga. Prva bih skočila da mi netko pipne dijete i taj se ne bi dobro proveo. Pedofilija je najodvratnija pojava jer se nasilje vrši nad bespomoćnom djecom i ostavlja trajne posljedice. Znam da nije isto pipkati dijete vrtićkog uzrasta i ono iz osmog razreda osnovne, no u velikoj mjeri se tu radi o istoj vrsti kaznenog djela.

No postoje nažalost pojave gdje se ljudi, osobito treneri, učitelji tjelesnog i drugi koji stalno rade s djecom, lažno optužuju za tu vrstu zlostavljanja. Razlog je često osobna netrpeljhivost djeteta ili roditelja prema toj osobi ili čak mogućnost da se kroz tužbu dobije odšteta za pretrpljene duševne boli - nešto što je nedavno sa zapada uvezeno i k nama. Osobno znam slučaj potpuno krivo optuženog čovjeka što je sudski dokazao - ali tek nakon dugotrajnog postupka i gubitka radnog mjesta na koje se poslije i nije htio vratiti. A dovoljno je "pustiti glasinu" vezano uz nekoga pa da taj netko ima velikih problema u obitelji i na radnom mjestu.

Što se mene tiče, "prave" pedofile bi se trebalo uškopiti i zatvoriti u samicu do kraja života, ali bi trebalo puno više pažnje polagati u ispravnost vođenja postupka protiv optuženih, jer optuženi je nevin dok mu se ne dokaže suprotno.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   ned vel 22 2009, 09:10

Spremno bi rekli ne.....ali ipak zavisi od situacije....informacija.......iako trebalo bi biti tako da se nikoga ne osuđuje bez dokaza.....
[Vrh] Go down
Zlatko
VIP član
VIP član

Male
Scorpio Monkey
Broj postova: 3974
Godine: 31
Datum registracije: 15.10.2008

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   čet oľu 19 2009, 17:04

Da, ako je taj netko već jednom napravio ono za što ga se optužuje.
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica

Female
Gemini Broj postova: 70619
Godine: 161
Datum registracije: 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   sri vel 24 2010, 23:00

Citat:
Jeste li skloni osuditi nekoga samo na temelju glasina i općeg negativnog utiska koji ostavlja na vas?

ne da bih nekog osudila ipak mora biti nesto mnogo vise od pukih glasina ...kad bih sudila na temelju glasina ...mislim da bi mi svi bili krivi

Osho Rajneesh

Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293
Dita von Teese
VIP član
VIP član

Leo Dog
Broj postova: 3416
Godine: 101
Datum registracije: 12.02.2010

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   sri vel 24 2010, 23:12

U osnovi da,svi to radimo,donosimo zakljucke na prvi pogled.Bitan je onaj drugi.
[Vrh] Go down
californiamen
VIP član
VIP član

Scorpio Broj postova: 2524
Godine: 111
Datum registracije: 17.11.2009

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   sri vel 24 2010, 23:21

Dita von Teese je napisao/la:
U osnovi da,svi to radimo,donosimo zakljucke na prvi pogled.Bitan je onaj drugi.

Koji drugi?

ps. btw..opet ne možeš primati pp.? ajde pošalji mi jednu da ti mogu odgovoriti...
[Vrh] Go down
Dita von Teese
VIP član
VIP član

Leo Dog

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   sri vel 24 2010, 23:34

Drugi pogled!
A sta je sa tim pp vise..ccc..
[Vrh] Go down
teaa
Aktivni član
Aktivni član

Female
Capricorn Rooster
Broj postova: 2446
Godine: 42
Datum registracije: 05.02.2010

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   sri vel 24 2010, 23:34

Pa...nikome nije svejedno,baš kad su pedofili u pitanju.Ne osuđujem,ali kad se na nekog baci iti mala ljaga po tom pitanju,osuđen je i bez dokaza.Ljudi su općenito ljuti na takve stvari.
[Vrh] Go down
californiamen
VIP član
VIP član

Scorpio Broj postova: 2524
Godine: 111
Datum registracije: 17.11.2009

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   sri vel 24 2010, 23:38

Dita von Teese je napisao/la:
Drugi pogled!
A sta je sa tim pp vise..ccc..

Aj mi objasni natanane..?

Ps. ne mogu ti poslati pp..javlja ovo:
This or those user(s) do not wish to receive private messages : Dita von Teese

Neam pojma..( živio index)
[Vrh] Go down
Dita von Teese
VIP član
VIP član

Leo Dog

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   sri vel 24 2010, 23:39

Sad moze!
[Vrh] Go down
donkarlos
Aktivni član
Aktivni član

Male
Aries Goat
Broj postova: 184
Godine: 57
Datum registracije: 07.03.2010

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   ned oľu 07 2010, 19:40

Ne...ali kad se dokaže itekako...!!
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica

Female
Gemini Broj postova: 70619
Godine: 161
Datum registracije: 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   čet sij 27 2011, 11:54

Nikog ne osudujem na temelju glasina..mada kad su pedofli u pitanju ono uvijek nekako sam sklona odmah osuditi ih ..mada sam svjesna da mnogi koji rade sa djecom uvijek su na meti optuzbi ...i tu treba biti pazljiv kod optuzbi bez dokaza

Osho Rajneesh

Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   čet sij 27 2011, 11:57

Ne. Nikada bez dokaza i nikada na temelju glasina.To je u suprotnosti i s mojim stavovima, a i s mojom profesijom.
[Vrh] Go down
cinnamon duckie
Aktivni član
Aktivni član

Female
Capricorn Broj postova: 1288
Godine: 112
Datum registracije: 11.10.2010

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   čet sij 27 2011, 12:33

Ponekada. Svi to rade, pa nisam ni ja imuna. Ne radi se samo o zločinima, nego i o običnim, svakodnevnim stvarima.
No, s glasinama treba oprezno, uvijek provjeriti. No, što kada to nismo u mogućnosti? Onda se u nama rađaju sumnje, možda osjećaji govore jedno, a razum drugo. Koje pobjeđuje?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?   čet sij 27 2011, 12:35

Ne rade to svi. Odgovorno tvrdim da ja to ne radim.
[Vrh] Go down

Jeste li skloni osuditi nekoga bez dokaza?

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next