| | | Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? | |
| | Autor/ica | Poruka |
|---|
Blizanka Administratorica

Broj postova: 70606 Godine: 161 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? sri stu 23 2011, 18:06 | |
| Iako ste ludo zaljubljeni i jedva čekate da opet ugledate ljubljenog, morate ponekad misliti i na sebe i raditi stvari koje se tiču samo vas. Zapravo je sasvim prirodno da želite vrijeme samo za sebe, piše Jessica Padykula za Canadianliving.com. Razloge zašto je dobro i bitno da svaki partner ima svoje vrijeme nabrojala je Tina B. Tessina, autorica nekoliko knjiga o odnosima i vezama.
Imati vlastite hobije i aktivnosti koje ne uključuju partnera važne su i za kvalitetu veze. Odvojenost osvježava i stvara pozitivnu energiju jer će vam partner po malo nedostajati dok ste, primjerice, na tečaju keramike. Osim toga, ako ste stalno zajedno, počinju vas nervirati sitnice i propuštate dobre stvari.
Želja za slobodnim vremenom ne znači da je veza u krizi ili da nešto ne valja. Svi imamo urođenu želju za povezanošću s drugima i želju da ponekad budemo sami ili radimo nešto drugo.
'U dugim vezama osobe mijenjaju jedna drugu i granice se brišu. Tako se često dogodi da osoba više ne zna tko je i što voli, a to može biti frustrirajuće', objasnila je Tessina. Dodaje da je upravo zato potrebno da partneri imaju svoje vrijeme i razvijaju svoju osobnost. Ta se pogreška često događa ženama jer su previše fokusirane na bliske ljude i zaborave na svoje potrebe.
Ne postoji prava količina vremena koja je nekome potrebna da bude zadovoljan jer je to vrlo individualno.
Kako organizirati slobodno vrijeme? Ako se inače ne bavite redovito sportom ili nekim drugim aktivnostima, već s vremena na vrijeme popijete tek kavu s prijateljicama, znajte da ima puno stvari koje možete raditi sami. Za početak možete koji put otići u kafić i čitati, posjetiti muzej, otići u kino. Ako to spojite s odlaskom na masažu ili nekim drugim tretmanom koji želite, sigurno ćete se osjećati bolje i imati više samopouzdanja, a s partnerom ćete imati neke nove teme za razgovor.
Tessina je primjerice za sebe odredila četvrtak kao dan kada ima svoje vrijeme i tada pliva, vježba ili ide na ručak sama. Ističe da je puno puta odbila čak i prijateljice jer voli ručati sama.
A što kaže druga strana? Problemi se najčešće javljaju ako partner smatra da nema potrebe za vremenom za sebe te to povezuje s poteškoćama u vezi. No dužim razgovorom i uvijek dobrodošlim kompromisom oba partnera mogu biti zadovoljna konačnim dogovorom.
Kako se dogovoriti oko podjele vremena i obaveza? Ako vaš partner treba više vremena za sebe nego vi, organizirajte to vrijeme tako da neki drugi dan odete s prijateljima van, na vježbanje ili primjerice ostanete kod kuće i kvalitetno provedete vrijeme sa svojom djecom.
Partner voli malo više diskutirati o vezi, ali vi nekako ne mislite da je potrebno toliko rasprave oko svake teme. Dogovorite dan kada imate najmanje obaveza da se možete posvetiti razgovoru i raspraviti sve što bi htjeli.
Mnogobrojna obitelj s jedne strane može zadavati puno muke. Ukoliko partner ne voli provoditi previše vremena s vašom obitelji jer mu je nelagodno jednostavno ih koji put posjetite sami.
U svakom slučaju, potrebno je shvatiti da su osobe u vezi individue s drukčijim željama i potrebama koje treba prihvatiti i dogovorom postići da nijedna strana zbog toga ne pati. (DobreVijesti.info/Tportal.hr) _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
|
|  | | Kikica VIP legenda foruma

Broj postova: 46263 Godine: 33 Datum registracije: 04.03.2009
 | Naslov: Re: Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? čet stu 24 2011, 13:03 | |
| Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? ..eto što je meni na pameti ja sam pročitala ovakav naslov Zašto je dobro željeti vrijeme za seks, pa sam pomislila baš sa vidim zašto je to dobro ..a da mi treba vrijeme za sebe je očito |
|  | | LuckyM5 VIP član

Broj postova: 4096 Godine: 33 Datum registracije: 25.10.2011
 | Naslov: Re: Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? čet stu 24 2011, 13:09 | |
| Svatko treba imati vrijeme za sebe. To je po meni primarna ljudska potreba. I trebamo biti tolerantni kad i naš partner želi to za sebe. Biti će i nama bolje  hahaha . Jedva čekam vrijeme kad ću moći se posvetiti bezbrižno i opušteno svojim hobijima i guštima opušteno  Kikice brzoo na rehabilitaciju  |

| Naslov: Re: Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? čet stu 24 2011, 13:14 | |
| ..heheheh joj bih rado, ali pronašla bih ja načina da si i nju zakompliciram .. i treba naći vremena za sebe, jer ako nam ga stalno fali onda sve i dobro i loše rasipamo po svima i po svuda mjesto, da si nađemo vremena za sve preslagat, i da ono loše ne pršti po onima koji to uopće ne zaslužuju. |
|  | | diya Aktivni član

Broj postova: 1836 Godine: 33 Datum registracije: 22.11.2011
 | Naslov: Re: Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? čet stu 24 2011, 15:06 | |
| Zasto je potrebno vrijeme za sebe? -jednostavno da se opustimo, napunimo baterije, jednostavno da ne mislim na nista a ne kao svaki dan sto sam zaokupljena sa pitanjima sa svih strana zasto ovo , zasto ono a zasto ovo nebi ovako ili onako kako ide ovo, zasto to moram, kako cu ovo napraviti, de mi pomozi nemogu sam ili sama, uhhhhh, dodje mi da vristim i, bjezim od same sebe, jer jednostavno nema vremena za sebe, kad, pitam ja vas kad??? po noci ko nocas kad nemogu spavat jer mi netko isprica kako je urecen sa crnom magijom, oka nisam sklopila  Sad treba se oslobodit straha, jer jos me hvataju trnci i ledim se sva uh! Da treba vrijeme za opustanje i naravno poslozit sve kockice u svojoj glavi, moram biti smirena jer jedino tako se uspijeva sve ! Zbog prevelikog opterecenja koje mi donosi svaki dan, jer mi glava vec puca od svakakvih ljudi jednostavno sam pocela heklat opet koje sam zapostavila na duze vrijeme i volim izradu nakita pa cu i to pokusat jer jedino tako mogu malo odvojit vrijeme za sebe i za svoj hobi, kad heklam opustam se jer nemoram mislit na nista drugo  |

| Naslov: Re: Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? čet stu 24 2011, 21:39 | |
| ..ja sam naučila da misli u glavi mogu zaustaviti i umiriti samo na način da se tako okupiram nečim u čemu jako uživam.. ..Diya nije ti loša ideja o heklanju ili izradi nakita..s malim koracima, pa od kaosa polako do mira |
|  | | diya Aktivni član

Broj postova: 1836 Godine: 33 Datum registracije: 22.11.2011
 | Naslov: Re: Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? čet stu 24 2011, 21:47 | |
| da upravo tako s mlim koracima i dolazi naš mir, kad se okupiramo necim |

| Naslov: Re: Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? čet stu 24 2011, 21:50 | |
| ..nema druge.postoje ljudi koji mogu odlučiti i okrenuti novi list, preko nečega brzinski preskočiti, a nekima treba malo više i duže, ja sam od tih, ali kada sam shvatila da mi u nečemu u čemu uživam prođe 40 min a čini se kao da je par, a misli su mi mirnije, to znaći da sam na pravom putu ..e sada još samo da svi imaju tako vremena i ulete u tih 40..to bi bilo odlično |
|  | | | | Zašto je dobro željeti vrijeme za sebe? | |
|
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| | Online | Ukupno je: 275 korisnika/ca online; 2 registriranih, 0 skrivenih i 273 gostiju. :: 2 Bots Goran, OteloNajviąe korisnika/ca istovremeno online bilo je: 421, dana pon svi 21 2012, 21:05. |
| Statistics | Registriranih korisnika/ca: 4044. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: ikkoikko.
Ukupno postova: 757078. in 15504 subjects
|
| Top posting users this month | |
| Top posting users this week | |
| Misao dana |  |
| Marketing |  |
| Najbolji vicevi | | Dijeli Jadranka Kosor letke po Zagrebu i sretne cigu…
-Jeste li vi HDZ-ovac?
-Ne, ja sam sitni lopov! |
| Carpe diem blog |  |
|