Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 

Zašto nestaje zaljubljenost

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica

Female
Gemini Broj postova: 70595
Godine: 161
Datum registracije: 21.01.2009

PostajNaslov: Zašto nestaje zaljubljenost   sri kol 10 2011, 09:08

Gledam film. Oni stoje pred oltarom i verovatno razmisljaju kako su nasli ljubav svog zivota. Njihovi roditelji sede u prvim redovima i mole se da njihova deca ostanu zauvek zajedno i sacuvaju ljubav (ako, naravno nisu neki namcori). To je mozda i vasa prica, vasih roditelja ili neka vasa buduca prica. Lako je zaljubiti se, ali je mnogo teze odrzati ljubav. Kuda (mozda) jednoga dana ode sva ta ljubav?

Naucnici objasnjavaju da, ako verujemo da je u nasoj vezi problem u seksu, onda - gresimo. To je samo zataskavanje problema. Seks je samo ogledalo ostatka veze.

Vodjenje ljubavi je umetnost i zanat, kao i kuvanje ili sviranje. Potrebni su vestina i vezbanje i svakodnevna primena tih vestina.

A ljubav je carolija. Ako naucite da ljubav radi za vas a ne protiv vas postacete veliki carobnjak.

Kao i sve snazne sile u kosmosu ljubav moze biti upotrebljena, tako da ozledi ili da izleci. Mozete nauciti da ljubav iskoristite za stvaranje radosti za sebe i druge. Nekad je mozda lakse ostati u svom zatvoru nego se suociti sa cinjenicama. Ali, zapamtite dobro, svaki put kad prestanete da volite "deo vas umire", a svaki put kada izaberete da ponovo volite, da nekom pruzite ruku, i da osecate, vi na takav nacin ozivljavate sebe.

Ni jedna veza ne postaje nepodnosljiva preko noci. Nasi odnosi sa drugim ljudima se "kvare" postepeno. Nase mentalne, fizicke i emocionalne energije uticu na energije drugih ljudi. Uvek treba sagledati probleme, svadje, neslaganja. Resiti ih!

"Stvari su se promenile", je idiotska primedba. Mi menjamo stvari. Postoje zrtve promena, ali ne i zrtve stvari. Krijemo se iza nepreciznosti jezika.

Dakle, sta ubija ljubav? Samo jedno - zanemarivanje. Ne videti je kada stoji pred vama. Ne pomisliti na nju i kada su sitnice u pitanju. Izgovarati njeno ime, a da ono ne odzvanja u vasoj glavi.

"Volim te" Iako, je to mozda, nesto najmanje originalno sto dva bica mogu da kazu jedno drugom, zasto i dalje svako od nas zudi za tim da to cuje? Nisam prva koja je to izgovorila, a ipak, kada on to izgovori i kada ja to cinim, govorimo kao divljaci koji su otkrili dve reci i obozavaju ih. Te reci su predmet mog obozavanja.

Volim te, pretvara se u hvalospeve, visoke tonove koji lome staklo i prolivaju tecnost.

Moje usne su ih mnogo puta izgovarale, pustajuci ih da padaju, kao novcic u fontanu, i u nadi da ce mi se zbog njih zelja ispuniti.

Volite se.

izvor

Osho Rajneesh

Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293 Online
Kikica
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Taurus Goat
Broj postova: 46263
Godine: 33
Datum registracije: 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Zašto nestaje zaljubljenost   sub ruj 10 2011, 17:35

Pa ne nestane samo se pretvori u ljubav. Zaljubljenost je i zasljepljenost, oduševljenje nekim ili nečim novim što nam godi, razbuđuje nas polude nam hormoni, u glavi nam prevelika sreća i oduševljenje i ne vidimo sve o tome nekome posebno mane, one su nam nebitne potpuno. Ali kada se zaljubljenost polako počne smirivati i pomalo vidimo tog nekog tko nas je očarao pravim oćima, onda dolazi do prihvaćanja te osobe u cijelosti i prave ljubavi ili zahlađivanja.

Zaljubljenost po meni ne nestaje, ona se samo malo primiri i s vremenom se vrača, ako su dvoje prihvatili jedno drugog u cjelosti, takve kakvi jesu.
[Vrh] Go down
Gracija...
VIP član
VIP član

Female
Libra Cat
Broj postova: 4940
Godine: 24
Datum registracije: 10.08.2011

PostajNaslov: Re: Zašto nestaje zaljubljenost   pon lis 03 2011, 20:20

Ako nestane - nestane zato što mi tako želimo!
Nema tu neke misterije, onako ti je kako želiš da ti bude!
[Vrh] Go down
Blonde
VIP član
VIP član

Female
Pisces Tiger
Broj postova: 6293
Godine: 26
Datum registracije: 30.08.2011

PostajNaslov: Re: Zašto nestaje zaljubljenost   čet stu 10 2011, 12:52

Dvosmisleno pitanje, jer zaljubljenost moze nestati tako sto ce se to osjecanje pretvoriti u mnogo jače, u ljubav...
A opet s druge strane moze prestati, jer jednostavno interesovanje za tu osobu slabi, jer uvidjamo da nam nesto nedostaje u vezi, da nam nesto odgovara...i sto rece gracija tu samo mi mozemo biti krivi, neulaganje dovoljnog neminovno dovodi do kraja tog predivnog osjecanja
[Vrh] Go down

Zašto nestaje zaljubljenost

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Similar topics

-
» Justin nema pojma zašto cure vrište kad ga vide