Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 

Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Goran
Rođen za pobjede
Rođen za pobjede

Male
Cancer Rooster
Broj postova: 88722
Godine: 30
Datum registracije: 24.09.2008

PostajNaslov: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   pon sij 03 2011, 19:14

Što se tiče pisanja drugim pismima osim latinicom na forumu, to bi bilo ok da ih većina korisnika razumije. Ali recimo konkretno ćirilicu na ovom forumu ne razumije ni 1% članova, pa je zgodnije da ćirilični tekst koji vam se sviđa prije objave prevedete na latinicu kako bi ga svi razumjeli. Samo u google opišete ćirilica latinica konverter i ponuditi će vam se stranice na kojima to možete učiniti. chirio

http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293 Online
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   pon sij 03 2011, 19:45

Posto sam ja zakuvao ovo oko cirilice, zelim i da komentarisem malo.
Ne bih se slozio da je manje od 1% jer od 500-tinjak clanova koliko ima napisan makar jedan post na forumu 1% je 5 a ima sigurno vise od toga koji je znaju procitati (samo letimican pogled....Bliz, Rokerka, Oleg, Ja.. ..)

Ali ovako, posto sam lijepio vijesti iz novina, smatrao sam da je ne korektno i nije u redu objaviti neciji tekst izmjenjen u odnosu na orginal.

Medjutim, ako od sad budem objavljivao takve vijesti(napominjem ako ), trudicu se da postam i orginal i kompletan prevod.

Mislim da sam i dao djelimican preved vec na drugoj vijesti...nakon upozorenja da mnogi ne razumiju cirilicu.
[Vrh] Go down
Goran
Rođen za pobjede
Rođen za pobjede

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   pon sij 03 2011, 19:59

Dobra ideja, ako hoćeš možeš i jednim i drugim pismom napisati. Ja recimo ne razumijem ćirilicu i uvijek je moram konvertirati kad naletim na neki ćirilični tekst. Smile

http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293 Online
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   pon sij 03 2011, 20:02

Savrseno mi odgovara, da osim orginala, napisem i prevod

malo ce potrajati ali nije mi problem, ne volim te konvertore, cesto im se desi da izvrnu smisao
[Vrh] Go down
Goran
Rođen za pobjede
Rođen za pobjede

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   pon sij 03 2011, 20:09

Našao sam ja prije jedan dobar konverter, probati ću ga opet naći, zaboravio sam adresu. Smile

Blizanka
Administratorica
Administratorica

Female
Gemini Broj postova: 70595
Godine: 161
Datum registracije: 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   pon sij 03 2011, 21:22

pa na googlu ima prevoditelj..

http://translate.google.hr/?hl=hr&tab=wT#

vrlo jednostavno je Smile i ja se sluzim za sve jezike pa cak i kineski znam ako me sta interesuje Laughing

Osho Rajneesh

Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   pon sij 03 2011, 21:24

a cuvaj se tog translatora umalo nisam nadrljao zbog njega...zna mnogo da izvrne smisao
[Vrh] Go down
Rokerka
VIP član
VIP član

Female
Cancer Rat
Broj postova: 4347
Godine: 15
Datum registracije: 31.12.2009

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   pon sij 03 2011, 21:34

Ja nisam za to da se piše ćirilicom. Jesam Srpkinja i inače pišem ćirilicom, ali na forumu bi to bilo malo bezze...^^
[Vrh] Go down
Ary
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Pisces Rooster
Broj postova: 19662
Godine: 31
Datum registracije: 16.04.2009

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   uto sij 04 2011, 00:54

meni je sveedno...ja onako natucam ćirilicu....malo se potrudim i ide to nekako Smile

Al mislim da bi bilo dobro stavit prevod čisto za one koji ne znaju...(ili nek si samo prevode ako ih zanima šta piše....

mnogi ne razumiju engleski a ipak imatema koje su na engleskom i koje nisu prevedene ,tako da ....neznam meni baš svejedno Smile
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica

Female
Gemini Broj postova: 70595
Godine: 161
Datum registracije: 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   uto sij 04 2011, 21:14

vitez je napisao/la:
a cuvaj se tog translatora umalo nisam nadrljao zbog njega...zna mnogo da izvrne smisao

znaci nije mu vjerovati... looool ma sto odajes bolan ..taman sam htjela da se neko nasekira prilikom prevoda looool

znam cerilicu .. nije mi problem je citati ..cak nekad i ne primjetim da je cerilica ..ali malo teze sa pisanjem to mislim da ne bih znala ..sto se tice pisanja po forumu ok mi je da se ne pise ..ali kao sto kaze Vitez to su vijesti iz BiH a oba su pisma u funkciji ...koga interesuje prevest ce koga ne nece ni citati i to je to ...
kao sto Ary rekla meni svejedno ja svakako ne citam vijesti..jer davno sam shvatila da me od njih samo boli glava .. Laughing Laughing

Osho Rajneesh

Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293
Christine von Cahill
Aktivni član
Aktivni član

Female
Virgo Rooster
Broj postova: 2377
Godine: 66
Datum registracije: 30.10.2010

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   sri sij 05 2011, 13:35

Meni je svejedno jer poprilično znam ćirilicu (tiskano) jer sam učila zbog serije (jedan tjedan latinica-svi ostali ćirilica)...Ne treba mi dugo da dešifriram šta piše jer sam i navikla...Nemoš izbjeć pa se ni ne trudim.. cerekalo

bliz-slažem se za vijesti!!
[Vrh] Go down
bodomiere
VIP član
VIP član

Male
Sagittarius Horse
Broj postova: 4353
Godine: 21
Datum registracije: 30.05.2010

PostajNaslov: Re: Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu   čet sij 06 2011, 23:05

što se mene tiče nije me briga za vijesti u pdf vijesti iz bih i to al opet i tu bi trebali pisat prijevodi na latinici po mogućnosti.u drugim pdf-ovima ne bi trebala bit ćirilica.ja npr tiskanu mogu skontat šta piše samo što mi treba vremena.to nije niš mi problem,al u drugim pdf-ovima osim vijesti iz bih,po mom mišljenju da ne bi trebalo bit na ćirilici ništa jer manje od 1 % zna ćirilicu
[Vrh] Go down
http://dzungla-forum.forumcroatian.com/

Pisanje drugim pismima osim latinicom na forumu

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Similar topics

-
» Piss/piškenje/pišanje/pee/zlatni tuš...
» Reklamiranje na forumu
» Obavijest o trajnoj zabrani pristupa forumu - korisnik brabus
» Vježba ~ Escapist
» Zima na forumu!