Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 

Kada muškarci odbijaju sex?

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica

Female
Gemini Broj postova: 70462
Godine: 161
Datum registracije: 21.01.2009

PostajNaslov: Kada muškarci odbijaju sex?   čet lis 28 2010, 08:27

Muškarci najčešće imaju probleme s erekcijom kad su pod stresom ili kad su premoreni. Uzrok može biti pritisak bilo koje vrste – rokovi na poslu, šef koji gnjavi, krediti, česte svađe, problemi s decom…
Ima li on sam ili vi kao par takvih ili sličnih problema, a ranije je u seksu sve štimalo, najverovatnije vašeg partnera sve to pogađa više nego mislite.
I fizički i psihički pritisci koji dugo traju mogu za posledicu imati privremenu, ali i trajnu erektivnu disfunkciju, a obe mogu biti potpune ili delimične (erekcija postoji, ali je nezadovoljavajuća ili kratko traje). Zato je prvi korak preispitati način života (razgovarati o problemima koji uzrokuju stres i/ili premorenost i naći rešenja).
Ne zaboravite ni da muškarci ne podnose dobro seksualne pritiske (kad misle da se od njih u krevetu očekuje više). Zato je, bez obzira što vi niste uzrok problema, jako važno vaše ponašanje u krevetu. Otvoreno pokazivanje nezadovoljstva, optuživanje ili davanje do znanja da ste ostali uskraćeni može ga odvesti u začarani krug, tj. velika je verovatnoća da će zakazati upravo zbog silnog straha da opet ne zakaže.
Naravno, nije rešenje praviti se kao da se ništa ne događa, nego je mala nijansa na koju želimo ukazati u tome da odaberete način na koji ćete razgovarati: neka to ne bude optuživanje, nego podsticaj, ideja koja će vaš seksualni život učiniti boljim i bogatijim, a svakako treba otvoreno razgovarati i o samom problemu.

Kako razgovarati?

Kažete li iskreno što vas muči, u nekim će slučajevima već taj potez (uz malo više njegovog odmora) izlečiti problem. Kažete li mu da vam je prva misao bila voli li vas još uvek, jeste li mu još uvek lepi i seksualno privlačni, u slučaju većine parova to će dovesti do novog zbližavanja, jer ćete mu dati do znanja da ste pomalo nesigurni, da vam je još uvek stalo i da brinete o njemu i o vašoj vezi.
Ako je zaista u fazi da ga gnjavi šef, radi previše i nema vremena ni da se naspava, pomisao na drugu ženu verovatno će mu biti s jedne strane smešna, a s druge tako slatka da će mu laknuti. Svideće mu se počnete li razgovor izjavom: ‘Znam da ti to zvuči glupo i smešno, ali zaista sam u početku mislila da imamo ozbiljan problem i da te više ne zanimam.’
Ne zaboravite da su muškarci s Marsa, a žene s Venere i da nam često različite stvari hrane ega: žena koja strahuje za vezu skoro uvek je hrana za muškarčev ego, što sigurno ne škodi u trenucima kad su mu erektivne poteškoće poljuljale samopouzdanje.
Zato ga pokušajte dobiti da vam kaže šta ga muči ili da samo izgovori kako se oseća (ali nemojte navaljivati ako odbija razgovor). Moguće je i da ga uopšte ništa ne muči, nego je samo psihički i/ili fizički preopterećen i da o tome iz bilo kojeg razloga ne želi s vama u tom trenutku razgovarati. Pustite neka sam odabere trenutak za razgovor.
Mnogim muškarcima puno će pomoći ako imaju priliku da se malo odmore pre seksa, a ako vaš muškarac prihvata neke od tehnika relaksacije, opuštanja, meditacije i sl. neka i na taj način pokuša iz svesti i podsvesti izbaciti probleme.

Ostali mogući uzroci problema

Do privremenih erektivnih problema mogu dovesti i alkohol, teška hrana ili konzumiranje preteranih količina hrane. S problemom ove vrste gotovo svaki muškarac sreo se bar jednom u životu.
Potraje li problem neko vreme, nije loše otići lekaru – seksualna disfunkcija, potpuna ili delimična, neretko prati dijabetes, probleme s prostatom, srčane i druge bolesti.
Isključite li telesne probleme, a erekcija i dalje ne bude zadovoljavajuća, nemojte se ustručavati da odete na psihoterapiju, bilo on sam, bilo vas dvoje zajedno.
Bez obzira što je uzrok problemu, dobar psihoterapeut u rukavu ima hrpu saveta, pa i u slučaju kad je preterano stresni posao uzrok problemu, kad imate finansijskih briga ili kad vas muči tipično srpski problem – opšta egzistencijalna nesigurnost. Psihoterapeut ne može sam po sebi promeniti situaciju, ali može ljude naučiti da drukčije gledaju na stvari ili da se s problemima lakše nose, a to osim uživanja u krevetu može doneti i puno više dobra baš svakom čoveku i njegovom partneru.
Kako smo priču o muškim problemima počeli ženskom sklonošću samookrivljavanju, mnogim ženama treba naglasiti: muči li vas i dalje crv sumnje ili krivice, poradite na svome samopouzdanju – zdravo jedite, vežbajte, krenite na psihoterapiju. Visoko samopouzdanje donosi prednosti na svim poljima, jer kad se sami dobro osećate, život uopšte, pa tako i onaj seksualni, svakako je bogatiji.
izvor: zenskiportal.com

Osho Rajneesh

Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   pet lis 29 2010, 20:35

Mislim da je kod muškaraca psiha, odnosno nesigurnost najčešći razlog za odbijanje seksa...

Poznavala sam jednu prelijepu ženu koja se razvela od muža jer s njim nije imala nikakav seksualni život, a saznala je da je bio čest gost u javnim kućama... Tamo nije imao nikakvih problema...

Nakon rastave saznala je i da ju je previše volio, divio joj se, a istovremeno imao ogroman strah od toga da joj se nešto što će on napraviti neće svidjeti... To je rezultiralo potpunom seksualnom disfunkcijom, a kasnije i razvodom...

Zato žene, hrabrite svoje muškarce, dajte im do znanja da su Apoloni u vašim očima... bravo
[Vrh] Go down
footlover
Početnik
Početnik

Pisces Snake
Broj postova: 50
Godine: 23
Datum registracije: 23.02.2011

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   uto oľu 01 2011, 18:54

kad je treba ružna
[Vrh] Go down
Dijamantni 13
Aktivni član
Aktivni član

Female
Cancer Horse
Broj postova: 140
Godine: 21
Datum registracije: 31.07.2010

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   čet tra 28 2011, 11:33

kad nemaju s čim.....
[Vrh] Go down
Dijamantni 13
Aktivni član
Aktivni član

Female
Cancer Horse
Broj postova: 140
Datum registracije: 31.07.2010

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   čet tra 28 2011, 11:33

i kad misle da ne rade to dovoljno dobro....
[Vrh] Go down
mobile
VIP član
VIP član

Male
Virgo Horse
Broj postova: 17443
Datum registracije: 23.04.2011

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   čet tra 28 2011, 15:59

to nisu muskarci ja ga nikad ne odbivam
[Vrh] Go down
daredevil
Početnik
Početnik

Capricorn Snake
Broj postova: 15
Godine: 34
Datum registracije: 05.07.2011

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   sri srp 06 2011, 08:48

GricGric je napisao/la:
Mislim da je kod muškaraca psiha, odnosno nesigurnost najčešći razlog za odbijanje seksa...

Poznavala sam jednu prelijepu ženu koja se razvela od muža jer s njim nije imala nikakav seksualni život, a saznala je da je bio čest gost u javnim kućama... Tamo nije imao nikakvih problema...

Nakon rastave saznala je i da ju je previše volio, divio joj se, a istovremeno imao ogroman strah od toga da joj se nešto što će on napraviti neće svidjeti... To je rezultiralo potpunom seksualnom disfunkcijom, a kasnije i razvodom...

Zato žene, hrabrite svoje muškarce, dajte im do znanja da su Apoloni u vašim očima... bravo

i što je na kraju bilo s tom ženom...jel se udala opet? hekla
[Vrh] Go down
mobile
VIP član
VIP član

Male
Virgo Horse
Broj postova: 17443
Datum registracije: 23.04.2011

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   sub srp 30 2011, 21:08

ja nikad ne odbivam
[Vrh] Go down
Kikica
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Taurus Goat
Broj postova: 46200
Godine: 33
Datum registracije: 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   čet kol 18 2011, 20:47

..samo kada su previše umorni ili pod stresom prevelikim Laughing i to ne svi.
[Vrh] Go down
Blonde
VIP član
VIP član

Female
Pisces Tiger
Broj postova: 6293
Godine: 26
Datum registracije: 30.08.2011

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   uto lis 11 2011, 11:58

Zar mogu odbiti Laughing ja takvog jos ne sretoh, uh nije valjda da ce me to cekati tamo za 30-40 god... Laughing jadna ja
[Vrh] Go down
Goran
Rođen za pobjede
Rođen za pobjede

Male
Cancer Rooster
Broj postova: 88490
Godine: 30
Datum registracije: 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   pet lis 21 2011, 23:07

Kad bolje promislim, nikad nisam odbio sex.

http://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-poezija/218179838209293
marinela2208
Aktivni član
Aktivni član

Female
Cancer Buffalo
Broj postova: 634
Godine: 26
Datum registracije: 20.10.2011

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   pet lis 21 2011, 23:08

muškarac odbija jedino sex kada mu postane monotono i kad traži nešto novo.....
[Vrh] Go down
LuckyM5
VIP član
VIP član

Female
Capricorn Horse
Broj postova: 4096
Datum registracije: 25.10.2011

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   pet stu 04 2011, 01:02

Ili kad ga upražnjava van kuće zavodnica
[Vrh] Go down
Kikica
VIP legenda foruma
VIP legenda foruma

Female
Taurus Goat
Broj postova: 46200
Datum registracije: 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Kada muškarci odbijaju sex?   pet stu 04 2011, 10:39

marinela2208 je napisao/la:
muškarac odbija jedino sex kada mu postane monotono i kad traži nešto novo.....

..ne bih se složila..zašto praviti razliku između njih i nas, pa nismo ni mi sve iste niti su oni svi napaljeni non stop i trebaju stalno skakati kao zečevi. Jasno da kada ima problema i puna mu je kapa mozganja, poslova i kombinacija da mu neće biti do igranja, isto kao i mene kada uhvati ne raspoloženje za seksom, a ako se meni baš tada igra a njemu ne, pa nije smak svijeta, ima dana i vremena.
[Vrh] Go down

Kada muškarci odbijaju sex?

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Similar topics

-
» Tko je bolji kuhar:žene ili muškarci?
» Kraj školske godine
» Zimski praznici
» Božićni bal
» pečenje jezika