| | | Jeli istina da se suprotnosti privlače? | |
| | Autor/ica | Poruka |
|---|
Blizanka Administratorica

Broj postova: 70462 Godine: 161 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Jeli istina da se suprotnosti privlače? čet lis 21 2010, 09:53 | |
| Podstiču li suprotnosti veze? Može li ih se izgladiti? Koliko veza je izgrađeno na suprotnostima?  Putovima narodnih mudrosti Narodna mudrost se zasniva na iskustvu, a istraživanja su je samo potvrdila. Pogledajmo kratku rečenicu: "Suprotnosti se privlače." Sve ukazuje na to da je međusobna povezanost partnera različitih osobina povezana s pojedinčevom potrebom pronalaženja partnera. Ukratko, produženjem vrste! Svatko od nas u sebi nosi nešto što bi se moglo nazvati "savršenom slikom čovjeka", a ono što mu nedostaje kod druge mu se osobe čini poželjnim i vrijednim ljubavi. U tome priroda igra važnu ulogu Čini se kako priroda, sve novijim i novijim sparivanjima suprotstavljenih osobina i bitnih struktura, želi spriječiti veće polarizacije i neudruživost tijekom daljnjeg razvoja nasljednih osobina. Na taj su način stalno moguća nova udruživanja, jer kao posljedica se uvijek javlja nova mješavina različitih osobina i uvjeta. To dovodi do situacije u kojoj se vrsta rasterećuje od napetosti i polarizacija, ali zato pojedinačno partnerstvo trpi i, u obliku povećanih napetosti, za to mora platiti svoj dio cijene. U biti, traženje bolje polovice znači traženje drugačije polovice, one koja te dopunjava. Nekada je bilo drukčije Nekada je u partnerskim odnosima koncentracija suprotnosti bila znatno manja i to zbog toga što je staleški raščlanjeno društvo bilo uređeno u još manje jedinice, a ljudi su se vjenčavali unutar iste društvene skupine. Pojedinac se vjenčao sa sebi jednakom ženom i na taj način izbjegao moguće sukobe. Što se društvo više miješ, to je veća i mnogostranije ponuda suprotnosti koje djeluju kao magnetski suprotni polovi. Zbog toge će osjećajan sanjar pronaći hladnog i promišljenog, brbljavac pronađe šutljivca, ranoranilac pospanka; dok će društveno biće pronaći samotnjaka. Statistika je na strani tvrdnje da se "suprotnosti privlače" Četiri petine svih brakova sklopljeno je prema načelu da se "suprotnosti privlače", a samo jedna petina prema suprotnom, "isti je isto". Na početku to zadovoljava traženo dopunjavanje, ali na duže staze uzrokuje sporove i osjećaj jednog da ga ono drugo ne razumije. Ako partneri, osim suprotnosti, nemaju zajedničkih osobina, tada je rješenje u pokušaju ublažavanja konfliktnih teškoća. Što se tiče registriranja suprotnosti i zajedničkih osobina možemo postaviti tri modela: - harmonična zajednica - konstruktivna suprotnost - destruktivna suprotnost Čini se da je odnos između sličnosti i različitosti od presudne važnosti za kvalitetu partnerskog odnosa. Veza, u kojoj je mnogo zajedničkih čimbenika odvija se, što je dokazano, čvršće i s manje sukoba. Takvi zajednički čimbenici su: porijeklo i društveni okoliš, starost i školsko obrazovanje, profesija i hobiji, vjeroispovijed i političko opredjeljenje, prihvaćanje partnerskog suživota i, naravno, stečene ili urođene osobine karaktera i temperamenta. Slika je vrlo jednostavna, što više zajedničkog to će među partnerima biti više obostranog potvrđivanja i razumijevanja. Tko traži, nađe. Ili se sve to zajedno jednostavno dogodi? izvor _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
|
|  | | Kikica VIP legenda foruma

Broj postova: 46200 Godine: 33 Datum registracije: 04.03.2009
 | Naslov: Re: Jeli istina da se suprotnosti privlače? čet lis 21 2010, 16:15 | |
| Ne znam dali se privlaće..ali znam da se mogu spojiti bilo koje dvije duše koje su iskrene jedna prema drugoj i sebi. |
|  | | Wall-e VIP član

Broj postova: 6535 Godine: 26 Lokacija: Bejha Datum registracije: 04.06.2010
 | Naslov: Re: Jeli istina da se suprotnosti privlače? čet lis 21 2010, 16:43 | |
| Jest kada je elektrotehnika u pitanju ali u vezama, hm... |
|  | | kokaIN Početnik

Broj postova: 91 Godine: 21 Lokacija: pakao Datum registracije: 16.10.2010
 | Naslov: Re: Jeli istina da se suprotnosti privlače? čet lis 21 2010, 20:57 | |
| Da, suprotnosti se privlace kad je u pitanju zabava, isprobavanje novih stvari, upoznavanje samog sebe, seks bez obveza, itd.
No kad je u pitanju ozbiljna veza suprotnosti se obicno odbijaju.. |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Jeli istina da se suprotnosti privlače? čet lis 21 2010, 20:57 | |
| gdje je dzabaluk sve se privlaci...ko te pita... |
|  | | svilena Aktivni član

Broj postova: 907 Godine: 44 Lokacija: Osijek Datum registracije: 05.08.2010
 | Naslov: Re: Jeli istina da se suprotnosti privlače? čet lis 21 2010, 21:19 | |
| | kokaIN je napisao/la: | Da, suprotnosti se privlace kad je u pitanju zabava, isprobavanje novih stvari, upoznavanje samog sebe, seks bez obveza, itd.
No kad je u pitanju ozbiljna veza suprotnosti se obicno odbijaju.. |
..najčešće se različitosti privlače i nadopunjavaju se.. meni je tako zanimljivije, samo što s vremenom u vezi ili braku što ste duže zajedno sve više si sličite.. |
|  | | kokaIN Početnik

Broj postova: 91 Godine: 21 Lokacija: pakao Datum registracije: 16.10.2010
 | Naslov: Re: Jeli istina da se suprotnosti privlače? čet lis 21 2010, 21:32 | |
| | svilena je napisao/la: | | ..najčešće se različitosti privlače i nadopunjavaju se.. meni je tako zanimljivije, samo što s vremenom u vezi ili braku što ste duže zajedno sve više si sličite.. |
Naravno da je zanimljivije, al' npr. veza osobe ciji je zivot ispunjem (navodim primjer) sportom. Bavi se njime i poslovno i u slobodno vrijeme - tesko da ce dugo izdrzati s osobom koja nikad loptu u rukama imala nije, koja se po cijele dane izlezava na kaucu, nije za rekreaciju, akciju, itd. Naposljetku ce i seks biti los jer se te dvije osobe fizicki toliko razlikuju da se ne mogu "nadopuniti" kao sto kazes.
Ili drugi primjer; ako razlika nije fizicka - jedna osoba voli citati, obrazovana je, inteligentna, muzeji, teatar, itd., itd. nece dugo moci sa stereotipom osobe koja (valjda se nitko nece naci uvrijedjen ) slusa narodnjake, subotom lomi case i place uz Sabana, nije skolovana, itd. Seks itekako moze biti dobar. Ali da bi veza funkcionirala osobe se moraju slagati i na fizickoj i na intelektualnoj razini. |
|  | | cinnamon duckie Aktivni član

Broj postova: 1288 Godine: 112 Lokacija: u labirintu Datum registracije: 11.10.2010
 | Naslov: Re: Jeli istina da se suprotnosti privlače? pet lis 22 2010, 07:57 | |
| | Kikica je napisao/la: | Ne znam dali se privlaće..ali znam da se mogu spojiti bilo koje dvije duše koje su iskrene jedna prema drugoj i sebi. | Ovo mi se jako sviđa, ali ne znam jel može funkcionirati kad su suprotnosti u pitanju. |
|  | | Blizanka Administratorica

Broj postova: 70462 Godine: 161 Datum registracije: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Jeli istina da se suprotnosti privlače? ned sij 15 2012, 20:04 | |
| | kokaIN je napisao/la: |
Ili drugi primjer; ako razlika nije fizicka - jedna osoba voli citati, obrazovana je, inteligentna, muzeji, teatar, itd., itd. nece dugo moci sa stereotipom osobe koja (valjda se nitko nece naci uvrijedjen ) slusa narodnjake, subotom lomi case i place uz Sabana, nije skolovana, itd. Seks itekako moze biti dobar. Ali da bi veza funkcionirala osobe se moraju slagati i na fizickoj i na intelektualnoj razini. |
Gdje li se upoznase te dvije tako razlicite osobe ... ja mislim da ipak moramo imati nesto zajednicko da bi jedno drugo privukli s necim sto nam se dopada ...ok razliciti biti u nekim stvarima pa se nadopunjavati ..ali ako smo skroz razliciti onda nema nas sta privuci jedno drugom osim mozda fizicke ljepote ..a to vec nije veza koja bi potrajala.... _________________ Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima.
Osho Rajneesh
Carpe diem - citati, lijepe misli, poezija
|
|  | | LuckyM5 VIP član

Broj postova: 4096 Godine: 33 Datum registracije: 25.10.2011
 | Naslov: Re: Jeli istina da se suprotnosti privlače? pon sij 16 2012, 10:49 | |
| Mislim da ono isto brzo dosadi a da se različitosti kasnije odbijaju. Tako da je sve to lutrija i sreća uz dobru volju naravno svakog od sudionika zajedničke igre. |
|  | | | | Jeli istina da se suprotnosti privlače? | |
|
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| | Online | Ukupno je: 196 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 196 gostiju. :: 2 Bots / Najviąe korisnika/ca istovremeno online bilo je: 406, dana čet svi 17 2012, 21:14. |
| Statistics | Registriranih korisnika/ca: 4028. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: dado35.
Ukupno postova: 756514. in 15490 subjects
|
| Top posting users this month | |
| Top posting users this week | |
| Misao dana |  |
| Marketing |  |
| Najbolji vicevi | | Dijeli Jadranka Kosor letke po Zagrebu i sretne cigu…
-Jeste li vi HDZ-ovac?
-Ne, ja sam sitni lopov! |
| Carpe diem blog |  |
|